A napokban vált hivatalosság a hír, ami eddig csak internetes pletykaként kerengett filmes körökben: a készülő negyedik Indiana Jones filmben fontos szerepet kap az ifjú Shia LaBeouf. A 20 éves színész, aki egy-két még teljesen ismeretlennek számított, már a hír napvilágra kerülése előtt is Hollywood egyik legígéretesebb fiatal tehetségének számít. A napokban bemutatott legújabb filmje, az egykori Hitchcock klasszikus, a Hátsóablak újragondolása alapján született Disturbia azonnal elsőként nyitott az amerikai mozikban, és LaBeouf a készülő Transformers film egyik főszereplője is egyben. Azt ugyan még nem lehet tudni, hogy pontosan kit is játszik majd a színész, de sokan már úgy spekulálnak, hogy az Indiana Jones 4 igazi családi film lesz. Sean Connery lesz a nagypapa – bár ő még mindig nem mondott igent -, a deresedő hajú Harrison Ford a papa, de lesz egy lánya, akit Natalie Portman alakít, és egy fia, aki talán Shia LaBeouf lesz. Visszatér majd a közkedvelt John Rhys-Davies, és új arc lesz a szép Cate Blanchett és Ray Winstone angol karakterszínész. Shia mindössze ennyit volt hajlandó elárulni szerepéről:

– Csak annyit mondhatok el, hogy valamiféle társa leszek Indynek, ami elég kézenfekvő. Nyilván elég sok viccet sütnek el a rovásomra, és sejtésem szerint ronda teremtmények is mászkálnak majd rajtam.

A fiatal színész, akit a magyar nézők a Constantine – A démonvadász és az Én, a robot című filmekben láthattak korábban, azon kívül, hogy már jelentős tévés és filmes karriert tudhat maga mögött – amiért már Emmy-díjat is kapott -, gyerekkorától dolgozik népszerű stand-up komikusként, és filmzenét is szerez, sőt, kisfilmek rendezésével is megpróbálkozott már. (Transformers – hazai premier: 2007. július; Disturbia – hazai premier: 2007. szeptember, Fourth Installment of the Indiana Jones Adventures – várható hazai bemutató: 2008. május)