A nyár már nem is volna igazi jeges poénok nélkül: júliusban visszatér minden idők egyik legsikeresebb animációs vígjátéka, a Jégkorszak, hogy a 4. részben, a Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens-ben (Ice Age 4: Continental Drift, hazai bemutató: július 5.) újabb kalandok felé sodródhassanak az ősrégi barátok: Sid, Manny és Diego, nyomukban a mindig makkra éhes motkánnyal. A világ legfurcsább csordája ezúttal egy leszakadó jégtáblán reked, besodródik az óceánba és kalózok szőrös mancsai közé kerül – de a csapat leleményessége és jó kedélye remélhetőleg hazajuttatja őket végül.

A Jégkorszak legmókásabb figurájának, Sidnek természetesen ismét Geszti Péter kölcsönzi a magyar hangját: ám ezúttal nemcsak a hangját. A gyártó Twenieth Century Fox stúdió ugyanis klipet is készít a filmhez, melyben Sid táncra perdül és énekel. A pár perces videóban nem a nagyszájú lajhár az egyetlen szereplő, látható lesz az ő eredeti hangját biztosító John Leguizamo, valamint vele a világ számos tájáról – természetesen Budapestről is—származó sok-sok rajongó. Leguizamóval vállvetve Geszti Péter is szerepel a klipben: az ő táncos snittjeit ma rögzítette egy forgatócsoport a Hősök terén. A magyar Sid produkcióját először egyedül majd lelkes nyolcadikos iskoláslányok karéjában vették fel; de a magyar Jégkorszak-rajongók táncát filmezték a Lánchídnál és háttérben a budai Várral.

– Sidre lassanként úgy tekintek, mint egy jó haverra, aki időről időre felbukkan az életemben – kommentálta a klipforgatást Geszti Péter. – Ha nem jelentkezne be néha, nagyon hiányozna. Remélem, a tánctól sem fogok lefagyni: jó poénnak néz ki, hogy ha virtuálisan is, de John Leguizamóval sasszézhatok egy kicsit – csak úgy lajhármódra.

IC Press