MVM Siker-nap. Magyarországon még nem volt hasonló típusú rendezvény, amelyen a konferencia és a fesztivál elemeit keverve hiteles emberek osztják meg értékteremtő gondolataikat. A szervezők azonban úgy érezték, itthon is van igény egy olyan motivációs napra, amelynek keretében sikeres emberek beszélnek életútjukról, gondolataikról, érvényesülésükről.

mvm-sikernap_b

„A február 22-ei Siker-napon az élet különböző területein sikeres emberek elárulják sikerük titkát, ezáltal is ösztönözve a közönséget. Annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá legközelebb álló témát, Arnold Schwarzenegger mellett felkértük a magyar üzleti-, kulturális és sportélet prominens képviselőit, hogy a rendezvény keretében osszák meg tapasztalatikat és gondolataikat a sikerről” – nyilatkozta a Sikerember Sorozat Kft. ügyvezetője, Kiss Török Gergely, aki az Opel Dakar Team pilótáját, a sikeres Dakar-menőt és üzletembert, Szalay Balázst és csapatfőnökét, a marketingszakemberként is kiemelkedő Németh Ottót is felkérte előadónak a rendezvényre.

De vajon mit is jelent a siker egy tereprali-versenyzőnek, aki az utóbbi húsz évben számtalanszor megjárta a sivatagot?
„A siker jelentése: elérni valamit, amit célul tűztél ki magad elé. A sportban pedig általában a siker szinonimája: a győzelem. Általában, de korántsem mindig. Sportága válogatja. A Dakar-rali esetében például ezerféle arca van a sikernek – talán éppen annyi, mint ahányan rajthoz állnak a világ leghosszabb és legnehezebb sivatagi versenyén, hiszen minden egyes motoros, autós, kamionos induló más céllal áll oda a rajthoz. A tizenegyszeres győztes Stéphane Peterhansel számára kizárólag a győzelem jelent sikert, hiszen ő profi versenyző, az autósportból él, azért kapja a fizetését, hogy gyors legyen, hogy nyerjen, egy komplett gyár áll mögötte, amelynél a pénz nem számít, csak a siker. A motoros mezőny hátsó felében közlekedők számára sikert jelent túlélni egy-egy napot, megúszni súlyosabb technikai gondok, sérülések nélkül a szakaszokat, s este a motorjuk mellett nyugovóra térni, olykor átölelve a versenygépet, nehogy baja essen az éj leple alatt. S hogy számunkra mit jelent a siker? Röviden: kihozni a maximumot a lehetőségeinkből. Bővebben: megvívni és megnyerni a mindennapi csatákat nem csupán a verseny során, hanem előtte is. Főleg előtte – egyébként” – mondta Szalay Balázs, aki a támogatói és médiaháttér megteremtéséről, egy nemzetközi szinten is elismert csapat felépítéséről, valamint a gyári és az „amatőr” csapatok közötti különbségekről is szót ejt majd.

S hogy mit jelent a siker egy terepralis sajtófőnök szemszögéből? Nos, alighanem egészen mást, mint amit egy versenyző sikernek gondol.
„Balázs győzni szeret, én azonban azzal is elégedett vagyok, ha egy-egy hosszú távú sivatagi versenyen célba ér a csapat. Számomra hatalmas siker – és persze felemelő érzés –, ha látom a fiainkat megérkezni a céldobogóra, legyen szó a Dakarról, vagy az Africa Race-ről. A sikereket a motorsportban – amelyben nem csupán az emberi tényező számít – egészen másként kell szemlélni, mint a többi sportágban, ezért is örülök, hogy a technikai sportok képviselői is lehetőséget kaptak arra, hogy a Siker-napon beszéljenek a sportágukról” – mondta Németh Ottó marketingszakember, az Opel Dakar Team csapatfőnöke. További infók a rendezvényről: siker-nap.hu