A Papp László Sportaréna megtelt február 22-én olyan emberekkel, akik a siker titkát keresik. Természetesen a legtöbben Arnold Schwarzenegger előadására voltak kíváncsiak, így nem csoda, hogy este hét óra körül már mozdulni sem lehetett a színpadnál.

Arnold Schwarzenegger a budapesti Siker-Napon, Budapest Aréna, Fotó: Nagy János

Arnold Schwarzenegger a budapesti Siker-Napon, Budapest Aréna, Fotó: Nagy János

Hosszú nap elé néztek azok, akik a Siker-napot válaszották, viszont garantáltan hazavihettek sok jó tanácsot, és annál is több érdekes történetet. Az előadások tizenegykor kezdődtek, és az előadók egymásnak adták a mikrofont. Időnként egy-két zenei előadással szakították meg a komoly beszédeket, hogy egy kicsit feldobják a nézőket.

Magyar Virtuózok Kamarazenekar

Bár voltak jó páran, akik az egész rendezvényre kíváncsiak voltak, és tényleg a siker titkát jöttek megtalálni, azonban a legtöbben csak a délután folyamán érkeztek, sőt hét órára már nagyon mozdulni sem lehetett a színpad közelében. Erre még rásegített, hogy a fénykép jeggyel rendelkezőket hat óra körül kiterelték az egyik oldalajtóhoz, ahonnan lekísérték őket Schwarzeneggerhez, hogy elkészíthessék a várva várt fotót. A folyosón persze mindenki tolongott, hátha egy pillanatra elkapja a világsztárt. Hiába…

Siker-Nap, Fotó: Nagy János

Siker-Nap, Fotó: Nagy János

A színész fellépése előtt több zene érkezett egymás után ezzel a végletekig felcsigázva a közönséget. A színpadra lépett Sunny is, aki elénekelte Arnold kampánydalát, majd Julia Carpenter tette fel a pontot az i-re a várva várt előadás előtt.

Arnold Schwarzenegger és Andy Vajna - Siker-Nap, Fotó: Nagy János

Arnold Schwarzenegger és Andy Vajna – Siker-Nap, Fotó: Nagy János

Arnold helyett, azonban Andy Vajna érkezett. Elmesélte, hogyan találkozott először a Terminátorral, és tesztelte a feliratozást. Jó volt hallani egy ilyen történetet, ebből kiderült, hogy bármi megtörténhet, és bárkiből lehet nagy ember. Majd hajszálpontosan 19:30kor hatalmas üdvrivalgás mellett megérkezett az este sztárvendége is.

 Arnold Schwarzenegger - Siker-Nap, Fotó: Nagy János


Arnold Schwarzenegger – Siker-Nap, Fotó: Nagy János

A világsztáron látszott, tényleg örül, hogy ennyi embernek beszélhet a sikerének titkairól, illetve nagyon örült annak is, hogy újra hazánkba látogathatott. Elmesélte, hogy minden ilyen típusú előadásánál megkérdezi, miről szeretne hallani a közönség, hiszen elég sokoldalú: testépítés, filmes karrier, politikai karrier…

Schwarzenegger a sikerét hat alapelvben határozta meg. Az első és az egyik legfontosabb a saját magadba vetett bizalom. „De ami a legfontosabb, mélyre kell ásnod magadban! Áss mélyre magadban és kérdezd meg magadtól, hogy ki akarsz lenni valójában? Nem mi, hanem ki. És nem arról beszélek, hogy a szüleid és a tanáraid mit akarnak, hanem te!  mondta határozottan hatalmas közönségének a világsztár.

Arnold Schwarzenegger - Siker-Nap, Fotó: Nagy János

Arnold Schwarzenegger – Siker-Nap, Fotó: Nagy János

A második pontban a szabályok áthágásáról beszélt. Eszerint az életben érdemes ledönteni a korlátainkat. A bukásoktól nem szabad félni! Ez a gondolat több előadásban is elhangzott a nap folyamán. A kudarcok segítenek abban, hogy a következő alkalommal még jobban, még erősebben küzdesz majd a céljaid eléréséért.

Negyedszerre a rosszakarókat említette, akikre nem szabad hallgatni. „Úgy értem, hányszor hallottam már, hogy „te nem tudod ezt, te nem tudod azt, ezt még soha nem csinálták. Imádom, amikor valaki azt mondja, hogy ezt még soha senki nem csinálta, mert ez a számomra azt jelenti, hogy ha megcsinálom, én leszek az első, aki megcsinálta.”

Az ötödik és egyben a legfontosabb szabályt „Work as your ass off” néven említette. „Ne hagyj követ felfordítatlanul…Nos, igen… Bulizás, hülyülés… Valaki valahol, ez idő alatt is keményen dolgozik. Valaki egyre okosabb lesz, és valaki nyer! Csak hogy tudjátok. Nos, ha ti is nyerni akartok, abszolúte nincs más dolgotok, mint a kemény és megfeszített munka. Egyik szabály sem fog működni, hacsak nem teszel érte. 

És a hatodik és egyben utolsó szabály a visszaadás: „Mindig találnod kell időt arra, hogy valamit visszaadj. Valamit a közösségnek, valamit a városnak vagy az országnak.”

Arnold Schwarzenegger - Siker-Nap, Fotó: Nagy János

Arnold Schwarzenegger – Siker-Nap, Fotó: Nagy János

A világsztár szavai, tanácsai roppantul inspirálóak voltak, és nagyon elgondolkodtatóak, így azok is értékes gondolatokkal távozhattak a Siker-napról, akik esetleg csak erre az egy előadásra csatlakoztak a tanulni vágyó tömeghez.

Sikeres filmes karrier több mint harminc filmben. Sikeres politikusi pálya Kalifornia állam kormányzójaként, és akkor még nem is beszéltem a testépítőként elért csúcsokról. Egy biztos érdemes végiggondolnunk Arnold Schwarzenegger tanácsait, hiszen remek példa, arra, hogy a siker elérhető.

Horváth Nikolett

Siker-Nap fotók