Négy nap alatt 625-en váltottak jegyet az Uránia Nemzeti Filmszínházban Jankovics Marcell 23 évig készült Madách Imre-feldolgozására. Az ember tragédiája a hétvégén három alkalommal is teltházzal futott. 

Külföldön régóta alkalmazzák, de a magyar mozikban egyáltalán nem bevett gyakorlat, hogy egyes – elsősorban a díjszezonra időzített és pozitív kritikákban részesített – filmeket először limitáltan terjesztenek, majd magas teremkihasználtság esetén fokozatosan emelik a kópiaszámot. Az ilyen filmek esetében a forgalmazók hosszú, többhónapos kifutásra számítanak.

Hasonló stratégiát alkalmazva kezdte vetíteni december 8-tól Az ember tragédiáját a forgalmazó Mozinet Kft. Jankovics Marcell alkotása a budapesti Uránia mellett az első héten Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Szolnokon és Szombathelyen debütált. A vártnak megfelelő nagy érdeklődés mutatkozott a filmre: az Urániában a péntek délutáni, illetve a szombat és vasárnap esti előadások teltházasak voltak és az elkövetkező napok vetítéseire már elővételben rengeteg jegy elkelt.

A nagy érdeklődésre való tekintettel Az ember tragédiája jövő csütörtöktől az esti órákban is átköltözik az Uránia Dísztermébe, vidéken pedig Békéscsaba, Gyöngyös, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szolnok és Szombathely városa vetíti. Jankovics Marcell több városba személyesen elkíséri filmjét: 13-án, kedden Szolnokon, 20-án pedig Miskolcon közönségtalálkozón vesz részt, amit január 5-én Kecskemét, 12-én Szeged és 24-én Gyula követ.

Az Urániába az elkövetkező hetek vetítéseire jegyet foglalni személyesen, a mozi honlapján (http://www.urania-nf.hu), illetve telefonon (+36-1-486-3400, +36-1-486-3413, +36-1-486-3414) lehet.