Szerénykedni felesleges. Will Smith főszereplő szeret lenni, és nem éri be kevesebbel. Az Entertainment Weekly újságírójával beszélgetve a már két alkalommal is Oscarra jelölt színész elárulta, hogy Quentin Tarantino eredetileg őt szemelte ki a Django elszabadul (18) főszerepére, ám ő nemet mondott a felkérésre: úgy érezte, az kevés neki.

– Django nem főszerep, én meg azt mondtam: csak főszerepet játszom – nyilatkozta Smith. – És szerintem abban a filmben dr. Schultz (a kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz alakításban) volt a fontosabb.

A Fold utan_jelenetfoto (3)

Természetesen mindenre van több magyarázat, korábban Smith azt mondta, a Men in Black 3. forgatása miatt nem tudta vállalni a fehérekre vadászó rabszolga eljátszását. Mindegy is, mi az igazság, a lényeg az, hogy a színész egyáltalán nem tűnik csalódottnak, amiért átengedte Jamie Foxx-nak a lehetőséget. M. Night Shyamalan új akció/sci-fijében, a különlegesen látványosnak ígérkező A Föld után-ban (12E) (After Earth, hazai bemutató: június 6.) övé az abszolút főszerep. Pontosabban: a régóta elhagyott, elvadult bolygón hajótörést szenvedő űrhajósok is ketten vannak, ám úgy látszik, van olyan színész, akivel Will Smith is szívesen osztozik. A Föld után-ban ugyanis a fia, Jaden Smith a partnere.

IC Press