A Fertőzés, az Ocean’s trilógia és a Traffic után Steven Soderbergh rendező újraértelmezi az akciójeleneteket A bűn hálójában c. kémthrillerrel. A filmet a Pro Video mutatja be Magyarországon március 1-jén.

Új filmjével Steven Soderbergh több oldalról is újradefiniálja a látványos akciójeleneteket felvonultató kémfilmek műfaját. A rendező egyik fő célja egyrészt az volt, hogy a jelenetek realisztikusak és hihetőek legyenek. „Mindenképpen ki akartam használni, hogy olyan szereplőkkel dolgoztunk, akik valóban meg tudták valósítani ezeket a jeleneteket és nem elégszenek meg azokkal a trükkökkel, amik néha szükségesek egy filmben. Nem akartam, hogy bárki olyasmit csináljon, ami fizikailag lehetetlen” – hangsúlyozza Soderbergh, hozzátéve: „A bűn hálójában műfajilag inkább egy dráma akciójelenetekkel, mint egy vérbeli akciófilm.” Másrészt Lem Dobbs forgatókönyvének van egy olyan oldala is, ami a főszereplő bűnösségéről szól. Soderbergh szerint „Hitchcock filmjei talán nem csak az elbeszélési technikájuk miatt lebilincselőek ma is, hanem azért is, mert valahol mélyen a bűnösségről szólnak. A film középpontjában mindig van valaki, aki rejteget valamit. Én is ilyen hangulatot akartam megvalósítani, hogy ne legyen annyira egyértelmű Mallory jókislány-szerepe” – tette hozzá a rendező.

Mallory Kane (Gina Carano) magasan képzett titkosügynök, aki az amerikai kormány részére teljesít megbízásokat a világ legveszélyesebb részeiben. Miután Barcelonában sikeresen kiszabadít egy kínai újságírót, a főnöke (Ewan McGregor) egy könnyűnek tűnő újabb feladatot bíz rá, de egyik munkatársa (Michael Fassbender) elárulja. Hirtelen képzett bérgyilkosok hada kezdi üldözni, akik minden trükkjét ismerik, és Mallorynak ki kell derítenie az igazságot ahhoz, hogy életben maradjon. A bűn hálójában cselekménye több országon és kontinensen zajlik, többek között az Egyesült Államokban, Írországban és Spanyolországban.

Ahhoz, hogy a közelharc-jelenetek hihetőek legyenek, Soderbergh a vegyes harcművészetek sztárját, Gina Caranót szerződtette a főszerepre, olyan pazar nevekkel együtt, mint Channing Tatum, Ewan McGregor, Michael Fassbender, Antonio Banderas, Bill Paxton és Michael Douglas. A történet kapcsán Fassbender elmondta: „A forgatókönyvben leginkább az ármány része tetszett. Sok olyan dolog van benne, amit nem mondanak ki. Ez egy régivágású kémfilm, amilyenekre még gyerekkoromból emlékszem.” Ami a közös munkát illeti Gina Caranóval, Fassbender úgy látta, hogy „amikor az akciójelenetekre készült, mindig a maximumot adta. De abban is nagyon jó, amikor csak nyugodtan ül és figyeli az instrukciókat, mindent megtanul, majd pontosan alkalmazza. Lenyűgöző volt látni őt munka közben. Nagyon sajátos energiája van, ami szerintem átragyog rajta.”

A bűn hálójában rendezője Steven Soderbergh, forgatókönyvíró: Lem Dobbs.  Szereplők: Mallory Kane – Gina Carano, Kenneth – Ewan McGregor (Szellemíró, A sziget, Trainspotting), Paul – Michael Fassbender (300, Becstelen brigantyk, X-men: Az elsők), Coblenz –Michael Douglas (Fekete eső, Elemi ösztön, Játsz/ma), Aaron – Channing Tatum (A sas, Kedves John, G.I. Joe – A kobra árnyéka), Rodrigo – Antonio Banderas (Zorro álarca, Desperado, A bőr, amelyben élek), Studer – Mathieu Kassovitz (Bíbor folyók, Az ötödik elem, Ámen).

A bűn hálójában 2012. március 1-től megtekinthető a következő városokban és fővárosi mozikban (a helyszínek módosulhatnak): Alba, Békéscsaba, Debrecen, Eger Agria, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Aréna, Allée, Campona, Corvin, Duna, Mammut, Westend, Lurdy, Pólus, Sugár.