Nem fél a nyilvánosságtól Jessica Chastain, de azt azért nem vállalja, hogy hollywoodi sztárt válasszon magának partnerül: tudja, hogy egyfolytában lesifotósok loholnának a nyomában. A kétszeres Oscar-jelölt színésznő, aki ebben a hónapban lesz negyven, egy olasz divatguruval, Gian Luca Passi de Prepolusóval jár. New Yorkban élnek együtt, méghozzá abban a lakásban, ahol Leonard Bernstein a West Side Storyt komponálta. A színésznő bizonytalan volt a lakás megvételében, de amikor az ingatlanos Bernstein nevét említette, azonnal döntött.

Jessica Chastain

Chastaint ma az egyik legjobb amerikai színésznőnek tartják. Nehéz helyzetből tört utat magának. Édesanyja még szinte kamaszlány volt, amikor megszülte őt, és nagyon szűkös anyagi körülmények között éltek. A színésznő a vér szerinti apjának sosem tudott megbocsátani, még a temetésére sem ment el. Nevelőapjával azonban, aki tűzoltóként ment nyugdíjba, jó viszonyt ápol. Chastainnek csaknem ráment a karrierje arra, hogy a húga 2003-ban öngyilkos lett, de sikerült kilábalnia a lelki válságból.

A színésznőt legközelebb a megtörtént események alapján készült Menedék című filmben láthatjuk. Egy Antonina Zabinska nevű lengyel asszonyt alakít, aki a német megszállás alatt zsidók százait bújtatta a varsói állatkertben, kockáztatva a saját és a családja életét.

(The Zookeeper’s Wife – hazai bemutató: 2017. március 30.)