A Filmforgalmazók Egyesülete által összesített 2006. évi országos mozilátogatottsági statisztika alapján az SPI International Magyarország az előkelő 4. helyet foglalja el (mind nézőszám, mind mozijegybevétel alapján). Az első három helyezett a nagy hollywoodi stúdiókat képviselő forgalmazók közül került ki, így a 2005-ös évhez hasonlóan az SPI maradt a legnagyobb független hazai filmforgalmazó.

2006-ban közel 750.000 néző váltott jegyet az SPI által forgalmazott mozifilmekre. Ebben az évben túlnyomó többségében művészfilmekkel jelent meg a cég a mozikban, illetve több olyan alkotással, amely az art és a közönségfilm határán mozog – az SPI cégpolitikájának megfelelően. „Animációs filmünket, a PiROSSZkát országszerte több mint 120 ezren néztek meg – nyilatkozta Pintér Kathrin, az SPI International Magyarország operatív igazgatója. Ezen kívül három art minősítésű alkotásunk szerepelt még igen pozitívan, az Oscar-díjas Brokeback Mountain – Túl a barátságon, amelyet annak ellenére is 40 ezren néztek meg, hogy a film témája újdonságnak számít a mozivásznon, két férfi igen meghitt kapcsolatát dolgozza fel.” Említést érdemel még a Velencei kalmár, illetve a Woody Allen-rendezte Match Point is, ezek nézőszáma egyenként meghaladta a 30 ezret, art-filmek esetében ez igen szép eredménynek mondható.

A 2007-es évben inkább a nagyobb produkciók kapnak helyet az SPI életében, bemutatják például a Taxi 4. részét, vagy a Hannibál ébredését, amely a nagysikerű Hannibal Lekter (Anthony Hopkins) filmek negyedik, s egyben nulladik része. Mozikba kerül még a Miss Potter, amelyben női főszereplőként Renee Zellwegert láthatjuk majd, vagy a vidám témájú Felforgatókönyv, amelyben többek között Will Ferrell-lel, Dustin Hoffmannal és Emma Thompsonnal találkozhatunk újra. Februárban tekinthetik meg az érdeklődők a Narnia alkotóinak legújabb alkotását, a Híd Terabithia földjére című filmet, amelynek premierje kapcsán még tartogat meglepetéseket a forgalmazó! Múlt héttől pedig már látható az a film, amelyet Scorsese megfilmesíthetetlennek tartott, ám Tom Tykwer (A lé meg Lola) mégis megvalósította, A Parfüm – Egy gyilkos története, amely indulásakor rögtön elfoglalta a nézettségi toplista első helyét.

Előretekintve 2008-ra, az SPI tervei között szerepel minden idők legnagyobb költségvetésű európai filmje, az Asterix az olimpiai játékokon, amelynek az SPI nemcsak forgalmazója, hanem koprodukciós partnere is. Az élő szereplős alkotás, olyan hírességeket vonultat fel, mint Alain Delon, Gerard Depardieu, David Beckham, Michael Schumacher, Zinédine Zidane, illetve Claudia Cardinale.

SPI