A Spotlight (Spotlight, hazai bemutató: február 11.) kritikusai – amióta a film a Velencei Filmfesztiválon pályára állt – mind egyetértenek: a megrázó, meghökkentő történet mellett a színészi teljesítmények teszik a mozit leginkább emlékezetessé. A pedofil papokat leleplezni próbáló újságírók történetét fantasztikus színészkar kelti életre: Michael Keaton, Mark Ruffalo, Rachel Adams, Liev Schreiber és Stanley Tucci is köztük van.

A szereposztás egyik különlegessége, hogy Keaton még azelőtt vállalta a szerepet, hogy a számára is Oscar-jelölést hozó Birdman-t bemutatták volna.

Spotlight_jelenetfoto

Spotlight filmjelenet

— Már rég kiszemeltem Michealt mint az egyik lehetséges színészt erre a szerepre – mondta a Screennek Tom McCarthy, a Spotlight rendezője. – Alejandro [Gonzalez Iñárritu] az egyik legjobb barátom. Még a vágószobában megmutatta a Birdman egy korai változatát, és nagyon bejött, amit Michael ott csinált. Azonnal szerződést ajánlottam neki. És ő nagyon lelkesedett a könyvért: mire összejöttünk, hogy próbáljunk, kiderült, már hónapok óta újságírókkal találkozgat, oknyomozó riporterekkel beszélget… alaposan felkészült.