Stallone és SchwarzeneggerArnold Schwarzenegger áprilisban lépett ki a régóta tartó, politikai életből, és nem volt biztos benne, hogy folytatni fogja színészi karrierjét. Kerülgetett néhány projektet, melyek közül az egyik a “The Tomb” c. film lett volna. A film rendezője; Antoine Fuqua helyett azonban új embert kellett találni, és Scwarzenegger is meggondolta magát és a Jee-woon Kim rendezte “The Last Stand” c. film mellett döntött.

Fuqua a “The Tomb” c. film helyett a “Southpaw” -ot választotta, melyben Eminem játszik főszerepet. A “The Tomb” azonban függőben maradt. Az amerikai Variety hírportál szerint Sylvester Stallone kapja meg Schwarzenegger szerepét. A film története Ray Breslint követi, aki meg akarja tervezni a világ legbiztonságosabb börtönét. Munkája részeként tanulmányozza a szigorúan őrzött börtönöket, és sikeresen megtervezi a kívánt büntetőintézetet, ám a sorsa úgy alakul, hogy maga is épp egy ilyen börtönbe kerül. A börtön nagy munkával járó szökésbiztosságának megtervezése után szökést tervez, hogy elkapja azt, aki a sittre juttatta.

A Rocky és a Terminátor között lehetetlen választani, de mindaddig, amíg egyiküknek van szerepe, minden rendben a világon. A film forgatókönyvét Miles Chapman írta, ami megérintette a “Machine Gun Preacher” forgatókönyvíróját; Jason Kellert.

Stallone-nal a a Summit Entertainment és az Emmett/Furla Films úgy tűnik, megoldódott a “The Tomb” sorsa.

A két színész egyébként együtt játszik a “The Expendables” c. film folytatásában.