A Zsivány Egyes bemutatójára időzítve a Precognox munkatársaival folytattuk tavaly megkezdett kutatásunkat a Star Wars univerzumának szentiment- és kapcsolati háló-alapú feltérképezésére. Az eredményeinket interaktív adatvizualizációkon mutatjuk be, amelyekkel azonnal átlátható és látványos módon tudjuk megjeleníteni és kereshetővé tenni ezeket az egyébként nehezen hozzáférhető információkat.

Kutatásunk során az eddig megjelent 7 Star Wars-filmet jelenetekre bontottuk, és az ezekben elhangzó párbeszédeket elemeztük az alapján, hogy kik között zajlanak és hogy alapvetően pozitív, negatív vagy semleges hangulatúak-e, vagyis milyen a szentimentértékük.

Az interaktív gráfokon a két trilógia, valamint Az ébredő erő párbeszédeit jelenítettük meg hálózatos formában, karakterek szerint kereshető módon.

A diagramok a hét filmet ábrázolják jelenet szerinti bontásban, melyek szintén a bennük szereplő karakterek alapján kereshetők, és a jelenetek hangulatát (szentimentértékét) mutatják.

Ezen kívül egy külön gráfon ábrázoltuk azt, hogy a filmek szereplői közül ki kivel játszott legtöbbször együtt, vagyis hogy ki a Star Wars-univerzum Kevin Baconje, továbbá egyben is megtekinthetők a filmek jelenet szerinti elemzései.

http://labs.precognox.com/star-wars-actor-network/
http://labs.precognox.com/star-wars-sentiment/old-trilogy/
http://labs.precognox.com/star-wars-sentiment/new-trilogy/
http://labs.precognox.com/star-wars-sentiment/force-awakens/