Steven Spielberg legújabb családi filmjében, A barátságos óriásban (6) egy különleges, mágikus világ elevenedik meg: az óriások hopfüzsgőt isznak, az embereket emberbaboknak hívják, és ahol egy melegszívű óriás, aki egyébként sokkal kisebb, mint a többi óriás, álmokat fog. Az E.T. – A földönkívüli és a Pán Péter kalandjait feldolgozó Hook után a háromszoros Oscar-díjas Steven Spileberg ismét egy rendkívül látványos és megindító családi filmet készített ezúttal a Charlie és a csokigyár írója, Roald Dahlmeseregénye alapján. A főszerepet a Kémek hídja Oscar-díjas színészére, Mark Rylance-ra bízta, míg a bátor lánykát, Sophiet, a 12 éves Ruby Barnhill kelti életre, akit több ezer kislány közül választottak ki.

Director Steven Spielberg and Ruby Barnhill on the set of Disney's THE BFG, based on the best-sellling book by Roald Dahl.

Director Steven Spielberg and Ruby Barnhill on the set of Disney’s THE BFG, based on the best-sellling book by Roald Dahl.

„Ezt a szeretettel teli, izgalmas történetet meg kellett osztanom a világgal. Az E.T. – A földönkívüli forgatása óta nem éreztem magam egyszerre ennyire izgatottnak és lelkesnek. Azt akartam, hogy minden tökéletes legyen. Már-már feladtam a reményt, hogy megtaláljuk a legalkalmasabb gyerekszínészt, mikor 8 hónapnyi meghallgatás után végre rátaláltunk Rubyra.” – mesélte a neves rendező egy interjúban.  „Mivel apukám színész, a legnagyobb vágyam vált valóra, hogy én is színész lehessek.” – tette hozzá Ruby. „Annyira izgalmas volt, hogy a forgatásokon azzal kezdhettem a napot, hogy ’Hol van Mark és Steven?’ Persze az első nap azt sem tudtam, hogy kire nézzek. De pár óra után már én adtam tanácsokat Stevennek.” – mesélte nevetve a fiatal lányka. Steven Spielberg még azt is hozzátette az interjú során, hogy szeretné, ha mindenki, gyerekek és felnőttek is egyaránt szabadjára engednék a fantáziájukat miközben ezt a látványos, kalandokkal teli, vidám fantasyt nézik a mozikban. „Meglátják, minden felnőttben feléled a gyermek, ha megnézi A barátságos óriást. ”

Már nem kell sokáig várnia a hazai mozinézőknek, hiszen hamarosan a fantázia nagy mesterének, Steven Spielbergnek legújabb filmje a magyar mozikba is megérkezik.  A BARÁTSÁGOS ÓRIÁS holnaptól 3D-ben is a mozikban!