Superman minden szempontból szuper lesz. A hős jövő nyári mozis újjászületése, Az acélember (12E) (Man of Steel, hazai bemutató: 2013. június) készülte körül igazi sztárcsapat bábáskodik: a producer a Sötét lovag-filmekkel a világ egyik legsikeresebb rendezőjévé vált Christopher Nolan, aki a forgatókönyv megírásában is közreműködött. Ő kérte fel rendezőnek a 300 forgatását irányító Zack Snyder-t. A győztes páros hívására a legnagyobb színészek mondtak igent. Magát Supermant a Halhatatlanok és Tudorok sztárja, Henry Cavill játssza, de az oldalán láthatjuk a filmben Amy Adams-et, Kevin Costner-t, Diane Lane-t, Laurence Fishburne-t, Russel Crowe-t és Michael Shannont.

A Warner Bros. vezetői tegnap közétették, hogy Az acélember 3D-formátumban forog: a különleges kaland mellett a látvány lesz a film egyik legizgalmasabb része.

– Úgy terveztük meg a látványt és úgy filmezünk, hogy minden nézőknek elálljon a lélegzete – mondta szerényen a rendező. – De azon rajongók számára, akik a hagyományos mozizás élményére vágynak, természetesen lesz 2D-s kópia is. Első a film és a történet, a 3D pedig a hozzáadott, kiegészítő érték.

IC Press