A népszerű amerikai komikus-színész mindig új oldaláról mutatkozik be. Legutóbb Michael Douglasszel bohóckodott az Apósok akcióban c. filmben, most viszont nagyobbat vállalt. Albert Brooks írója, rendezője és főszereplője is egyben az Amin a muszlimok röhögnek (Looking for Comedy in the Muslim World) c. szatírának.

A sztori: főhősünknek Pakisztánba és Indiába kell utaznia, hogy kiderítse: milyen módszerekkel lehet megnevettetni a térség több, mint 300 millió muzulmánját! A kormány csupán egy alapos elemzést kér és méltatlanul magas kitüntetést kínál cserébe.

A munkanélküli Brooks örömmel elvállalja a feladatot. Hatalmas lelkesedéssel utazik a bevetés helyszínére. Munkája során akarva-akaratlanul majdnem háborút robbant ki India és Pakisztán között, de nem kíméli a zsidókat és az Amerikai Elnököt sem…

A filmet először az Egyesült Arab Emirátusokban (Dubai-ban) mutatták be és csak idén az USA-ban. Pakisztánban és Indiában még nem – aligha véletlenül. “Az lenne a legnagyszerűbb dolog, ha Ázsiába és Európába is eljutna a film. Tudom, szentimentálisan hangzik, de addig, amíg röhögnek rajtunk vagy velünk, mind barátok vagyunk.” – nyilatkozta a színész-rendező.

Az intellektuális humor nagymesterének új filmje november 9-től látható a honi mozik műsorán!