Denzel Washington és Chris Pine többnyire kaszkadőrrel, néha saját maga ugrál a vasúti kocsik között Tony Scott új nagysebességű filmjében a Száguldó bombá-ban (Unstoppable, hazai bemutató: november 18.), de egy forgatás során nem jut mindenkinek helyettes. A stábnak minden nap dolgoznia kellett, és jó néhányszor a 120 km/órás sebességgel száguldó mozdonyra, vagy a teherkocsik tetejére szerelték fel a kamerát, a reflektorokat.

Tony Scott, aki magát a sebesség és az izgalom megszállottjának nevezi, a forgatás vége felé bevallotta, hogy jó néhányszor álmodott rosszat a filmezés során: félt, hogy a következő napon baleset érhet valakit. Szerencsére a stáb komolyabb sérülés nélkül megúszta a munkát, és a rendező hirtelen stílust válthatott. Utólag adott nyilatkozataiban már egészen másképpen látja a vasúton zajló filmkészítést.

– A pálya mellett sorakozó oszlopok nem olyan veszélyesek – vélekedett Tony Scott az ötödik Denzel Washington-nal forgatott filmjéről. – A legnehezebb az volt, ami egy másfajta forgatáson természetes. A színész elfelejti a szöveget, vagy nem adják a kezébe a kelléket… itt nem ugrott be egy szó, és a vonatnak 10 kilométert kellett visszatolatni, hogy újrakezdjük a jelenetet. Valaki beleröhög a felvételbe, és negyven perc szünet… Nem azt kockáztattuk, hogy leesik valaki a vonatról, hanem, hogy a türelmem meddig bírja.