Nem könnyű a sötét zsaruk élete. J és az ifjú K ügynököt (vagyis Will Smith-t és Josh Brolin-t) Rio de Janeiróba szólította a kötelesség, hogy a karneválon, szambatáncosok karéjában üdvözölje rajongóit és mindazokat, akiket lelkesít a hír: a Sötét zsaruk harmadszor is visszatérnek (Man in Black III, hazai bemutató: május).

Tommy Lee Jones nem tartott a két színésszel, így a legtöbb újságírói kérdés arra vonatkozott, hogy ő vajon miért maradt ki az utazásból. Will Smith sietett mindenkit megnyugtatni: régi társa, az öreg, morcos, de nagyon kemény K ügynök szerepét ismét Tommy Lee Jones alakítja majd. De a 3D-s 3. történetének alapja egy bátor időugrás: ő egy intergalaktikus konspiráció nyomában járva kénytelen visszautazni abba az évbe, amikor K még csak 29 éves: és ezt a fiatal K-t az egyébként 43 éves Brolin kelti majd életre.

A sötét zsaruk Rióban azért a vidámabb oldalukról is megmutatkoztak: úgy látszik, néhány szamba táncos lány még a legharcedzettebb ufóvadászt is mosolyra készteti.

IC Press