A 2019-es Downton Abbey után itt a folytatás, a Downton Abbey: Egy új korszak, amelyet az egyik főszereplő, Hugh Bonneville tipikus angol hasonlattal így jellemez: olyan puding, amely mindenkinek ízlik. Szégyentelenül kellemes mozi – kontráz Julian Fellowes, a tévésorozat alkotója. 

Allen Leech stars as Tom Branson and Tuppence Middleton as Lucy Smith in DOWNTON ABBEY: A New Era, a Focus Features release. Credit: Ben Blackall / © 2021 Focus Features, LLC

A The Hollywood Reporter arról közöl elemzést, hogy a sorozat és a két mozifilm azt a közönségréteget szólítja meg, amely nem igazán rajong a szuperhősös megaprodukciókért, inkább az érzelmekkel teli és elgondolkodtató darabokat kedvelik. Ők az ötven felettiek, a Downton Abbey őket is be tudja vonzani a multiplexekbe. 

„A siker titka leginkább talán abban rejlik, hogy a műfajok tökéletes arányú elegyét sikerült összehozni – folytatja Bonneville. – Van dráma, egy kis szappanopera, sok szálon fut a cselekmény, és a csúcspontokon igazán szívettépő helyzetek lepik meg a közönséget.” 

(Downton Abbey: A New Era – hazai bemutató: 2022. március 17.)