Amióta Cam Gigandet a Twilight regénysorozatból készült első filmben eljátszotta James-t, a gonosz vámpírt, meseszerűen megváltozott az élete. A 28 éves, jóképű színész korábban csak tévésorozatokban játszott. 2010-ben már hat filmet forgatott, és 2011-re is lekötötték további három szerepre. És egyre nagyobb filmekben játszhat.

Az idén látni fogjuk őt a Könnyű nőcske (Easy A, hazai bemutató: november) című vígjátékban, ahol Emma Stone-nak udvarol majd, és nem sokkal később a Dívá-ban (Burlesque, hazai bemutató: 2011. február) Chrisitina Aguilera és Cher partnere lesz.

– Már éppen kezdtem volna belenyugodni, hogy világ életemben én játszom majd tévésorozatokban a gyanús, rosszembert – nyilatkozta nemrég a színész. – A Twilight-ban aztán tényleg nagyon gonosz lehettem, azóta felkaptak, de egészen más típusú szerepeket kapok. Érthetetlen. De az biztos, hogy elképesztően élvezem. Emma Stone-nal a Könnyű nőcské-ben nagyon jó móka volt együtt dolgozni; Cher-től először féltem egy kicsit, de végül vele is jóba lettem.