Anyukám mondta mindig, hogy a Karácsony nem az ajándékokról szól. A karácsony a szeretet ünnepe.

Sajnos mostanra elvesztette régi szép varázsát. Így az ünnepek előtt mindenki meg van bolondulva, és megállás nélkül költi a pénzt, hogy ezzel fejezze ki a barátja, családja előtt az érzéseit. Ám ha egy kicsit nagyobbra nyitjuk szívünk kapuját, észrevehetjük, hogy mennyi ember nélkülöz karácsonykor. És mi van az utcára kitett megunt állatokkal? Ők nem tudnak magukon segíteni, mi viszont most megtehetjük!

kutyahideg

A Vigyél Haza Alapítvány, és a Hangya Közösség, most közösen összefog, azért, hogy még a hideg megérkezése előtt 500 kutyaházat tudjanak kiszállítani országszerte a rászoruló állatoknak. A megmozduláshoz több sztár is csatlakozott. November 25.-én az Átrium Film- Színházban tartanak koncertet, amelynek bevételét száz százalékban a kutyusok kapnak meg.

A fellépők között ott van. Radics Gigi, Király Viktor, Király Linda, Horgas Eszter, és a Syrtos Együttes is. A jegyeket háromezer forinttól, ötezer forintig lehet megváltani, ami valljuk be nekünk egy ilyen koncertért nem sok, de lehet, hogy több tucat kutyát mentünk meg ezzel.

Amikor egy nemes cél érdekében, összefog a hírességek apraja-nagyja, akkor mindig melegség tölti el a szívemet. Bizony jó látni, hogy a nevüket, és a sikerüket, olyan dolog mellé teszik le, amivel ennyi árván maradt kutyuson tudnak segíteni.

Aki éppen nem ér rá azon a napon, az is segíthet számos más módon, hogy az 500 kutyaházat időben össze tudják szedni, és ki is tudják szállítani. Kisebb, nagyobb pénzösszegekkel támogathatjuk az alapítványt, hiszen minden forint számít.

Várják az új kutyaházak felajánlását is. A kutyusok számára a megfelelő otthon: szigetelt, él védőzött, lapos tetős, és lehetőleg nyitható tetejű, de persze minden adománynak nagyon örülnek. Illetve a gyűjtőpontokra a már otthon nem használatos, de még jó állapotú kutyaházakat is be lehet vinni.

Szállítmányozással foglalkozó sofőrök jelentkezését is várják, akik a begyűjtésben és a kiszállításban is segítő kezet tudnak nyújtani. Ez a vezetőnek nem kerül plusz költéségbe, viszont az érzés a szívedben, mikor tudod, hogy jót cselekedtél az bizony felbecsülhetetlen.

Fontos, hogy terjesszük a hírt, hiszen minél több emberhez jut el az információ, annál hamarabb kerül fedél az árván maradt kutyák feje fölé.

Amikor még kisgyerekek voltunk, egyszer mindannyian szerettünk volna kiskutyát. Most itt az esély, hogy közösen segítsünk, több bajba jutott állaton!

Horváth Nikolett

Segítsük 500 kutyaházzal a leginkább rászorulókat 

 

További részletek: kutyahideg.hu