Április 14-én délelőtt tartották a 69. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál sajtótájékoztatóját, és kihirdették a fesztivál Hivatalos Versenyprogramját. A világ legjelentősebb filmes megmérettetésén, május 11. és 22. között már biztos, hogy versenyeznek az alábbi filmek, amelyek az év második felében a Mozinet forgalmazásában kerülnek a magyarországi mozikba:

A SZOBALÁNY
Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál – Hivatalos versenyprogram

a_szobalany-film

A világ legismertebb dél-koreai rendezője, Park Chan-Wook olyan remekművekkel alapozta meg hírnevét, mint a Bosszú-trilógia – köztük az Oldboy – vagy legutóbb az amerikai produkcióként, Mia Wasikowska és Nicole Kidman főszereplésével készültVonzások. A Berlinben korábban Arany Medvét, Velencében Kis Arany Oroszlánt, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a Zsűri Díját és a Nagydíjat már egyaránt elnyerő alkotó legújabb mozijával ismét a cannes-i versenyprogramban mutatkozik be a világ előtt.

A szobalány Sarah Waters írónő (Suhog a selyem, libben a bársony) egyik regényén alapul, azonban a film a cselekményt az 1930-as évek Koreájába, azaz a japán megszállás alatti évekbe helyezi. Egy szélhámos férfi meg szeretné kaparintani a kiszemelt fiatal és gazdag asszony vagyonát és céljainak eléréséhez semmitől sem riad vissza. Kitanít egy ifjú zsebtolvajt, akinek szobalányként kell az asszony bizalmába – és természetesen a tárcájába – férkőznie.

Ahogy Park Chan-Wooktól megszokhattuk, e fülledt és feszült hatalmi játék még a legedzettebb nézőknek is tartogat meglepetéseket!

Eredeti cím: Agassi / The Handmaiden
Várható magyarországi bemutató: 2016. ősz

SLACK BAY
Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál – Hivatalos versenyprogram

Slack bay-film

A festői szépségű észak-franciaországi partoknál több turista rejtélyes módon eltűnik 1910 nyarán. A hírhedt nyomozópáros, Machin és Malfoy a Slack-öbölnél kezd nyomozni – a tenger és a Slack folyó találkozásánál, amely kizárólag dagálykor jön létre.

Az itt lakók nagy része halászatból és osztrigatenyésztésből él, a furcsa, zárt közösség egyik meghatározó családja Bréforték. A burzsoá Van Peteghem família csak nyaranta látogat el a tengerre néző kastélyukba, és a dekadens őrültekből álló kompániájuk örömmel tölti együtt a mindennapjait a Bréfortékkel, csak hogy felsőbbrendűségüket bizonygassák. Azonban a két család fiataljai összeszűrik a levet, ezzel alaposan felrázva a hétköznapokat. Közben egyre többen tűnnek el a tengerpartról, a két nyomozó tehetetlen.

Az Arany Pálma-díjas rendező, Bruno Dumont (Flandria) legújabb filmjével visszatér a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. Ez az abszurd, őrült tempójú vígjáték olyan sztárokat vonultat fel, mint Fabrice Luchini (Szerelem a hatodikon, Gemma Bovery), az Oscar-díjas Juliette Binoche (Az angol beteg, Sils Maria felhői) és Valeria Bruni Tedeschi (Lépcsőházi történetek, Esélylesők). Dumont legutóbbi alkotása, a tévésorozatként és mozifilmként is bemutatott A kis kutyafülű gyorsan kultstátuszba emelkedett szerte a világon, a nagy presztízsű filmes szaklap, a Cahiers du Cinéma az év legjobbjának választotta. A Slack Bay ennek a sorozatnak a hangulatát viszi tovább, ezúttal még több humorral és világsztárokkal.

Eredeti cím: Ma loute / Slack Bay
Várható magyarországi bemutató: 2016. ősz