A kis babák a Missouri állam Kansas City-ben levő St Luke kórház újszülött intenzív osztályán igazán különleges halloweeni meglepetésben részesültek!

A ’The March of Dimes’ önkéntesei és a nővérek kreatív halloweeni jelmezeket készítettek nekik, horgolt, édességekkel teli tökökkel, amik a ’trick or treat’ angol hagyományt azaz magyarul a ’csokit vagy csalunk’-ot próbálja utánozni.

baba_halloween_jelemez

Emmalee Schaumburg of Schaumburg Photography

“A szülők kiválaszthatták a babáik jelmezét, hogy passzoljon a babák egyéniségéhez.” –mondta az ABC News-nak Michelle Manuel, a kórház média osztályának vezetője. “Az ötlet onnan jött, hogy a szülöknek szerettük volna megadni a normális egészségi állapot érzését. A neonatális intenzív centrumban nagyon sokan heteket vagy akár hónapokat is eltöltenek és ez segít nekik, hogy együtt tölthessék az első halloweenjüket és különleges első emlékeik lehessenek együtt. Szeretnénk még különlegesebbé tenni a nálunk töltött családi pillanatokat számukra.”

batman_baba_halloween_jelemez

Sally Morrow Photography

A kb pintes pohár méretű, kézzel készített, filc anyag jelmezek sokszínűek: a pillangótól a katicabogárig minden megtalálható. De persze vannak Kansas City Royals játékosok és szuperhősök is hiszen “ők a mi szuperbabáink” –mondta Manuel.

Emmalee Schaumburg of Schaumburg Photography

Emmalee Schaumburg of Schaumburg Photography

Az édes halloweeni jelemezeken túl, az önkéntesek és az ápolók egy “trick or treat smell my feet” (azaz, magyarul: „Csokit vagy csalunk, szagold meg a talpam”) feliratú kártyával is kedveskedtek a családoknak, amiken az újszülöttek lábnyomai voltak. Ezen kívül kaptak még egy kis horgolt tököt is, amit édességekkel töltöttek meg, sőt még egy halloweeni könyvnek is örülhettek, amit a szülők és a gyerekek majd jövőre együtt olvashatnak.

baba_halloween

Az őszi ünnepi ötlete olyan pozitív visszhanggal járt, hogy az újszülött intenzív osztály dolgozói már tervezik a karácsonyi ünneplést is, amit az angol-szász hagyományoknak megfelelően a karácsony 12 napja szerint fognak tartani.