Második alkalommal rendezi meg a Taiwan Dox – Tajvani Dokumentumfilm Napokat október 20-22. között a Toldi Moziban és a DocuArtban a Tajpej Képviseleti Iroda és a Palantír Filmalapítvány.

A háromnapos ingyenes filmfesztiválon az elmúlt évek legjobb tajvani dokumentumfilmjeit mandarin nyelven, magyar és angol felirattal vetítjük. Minden filmet rövid pódiumbeszélgetés követ. Ingyenes jegyek a Toldi mozi pénztárában igényelhetők.

taiwandox

A vetítésre kerülő 8 filmalkotás révén közelebbi képet kapunk a tajvani társadalom sajátosságairól, az ott élők belső világáról, identitásáról, az új generáció hagyományokhoz fűződő viszonyáról és a sziget természeti adottságairól.

A Taiwan Dox –Tajvani Dokumentumfilm Napokat TAO Wen-lung, a Tajpej Képviseleti Iroda vezetője nyitja meg október 20-án csütörtökön 18 órakor  a Toldi Mozi nagytermében. Az ALIS ÁLMAI című nyitófilm után a film rendezőjével, Salone Ishahavuttal beszélget Stőhr Lóránt filmesztéta a tajvani őslakosok elveszített földjeik visszaszerzéséért folytatott kitartó küzdelméről.

Tajvan helyzetéről és a filmgyártásában rejlő lehetőségeiről Robert Chen, a Chengchi Egyetem Kommunikáció karának dékánja szolgál információval egy háttérbeszélgetésen október 21-én pénteken 11 óra 30 perckor.

Október 20-21-én délelőtt budapesti középiskolásoknak a DocuArt Moziban a TANG Hsiang-Chu rendezte MILYEN MÉLY AZ ÓCEÁN című filmet mutatjuk be, amely gyönyörűen ábrázolja ember és természet elválaszthatatlan kapcsolatát és a és a partvidéken élő őslakók dilemmáit.  

A programokon tajvani ételkülönlegességek kóstolására is lesz alkalom.

Megnyitó: 2016. október 20. csütörtök 18:00

Háttérbeszélgetés: 2016. október 21. péntek 11:30

Helyszín: Toldi mozi (Budapest, V. Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Iskolai vetítések helyszíne: DocuArt mozi (Budapest, IX. Ráday u. 18., bejárat az Erkel utca 15. felől )

www.facebook.com/taiwandox/