A Sony Pictures Entertainment a hét elején jelentette be, hogy 2015 tavaszára milyen nagy dobással készül: sikerült megállapodnia sok ikonikus videójáték gyártójával, ezért valóságos digitális all-star csapatot sikerült összehozni.

Együtt lesz látható a moziban PAC-MAN, Donkey Kong, Centipede®, Galaga, Frogger, Q*bert és a Space Invaders. Persze nem pixelekből álló sztárok is szerepelnek a filmben, a hús-vér főszerepeket Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Josh Gad és Brian Cox alakítja, a rendező Chris Columbus. Ennyi világsztár közös célja pedig mi más lehetne, mint a Föld megmentése?

Pixels_jelenetfoto

A Pixels (munkacím, tervezett hazai bemutató: 2015. nyara) című filmben űrlények félreértik a klasszikus videójátékok felvételeit, és hadüzenetnek értelmezik őket. Megtámadják a bolygónkat, Will Cooper elnöknek – akit Kevin James játszik – nincs más választása, mint segítségül hívni gyerekkori legjobb barátját, a ’80-as évek videójátékainak bajnokát, az Adam Sandler alakította Sam Brennert. Összeállítják a harcedzett videójátékosokból álló elitalakulatot, amelynek tagja lesz többek közt Dinklage és Gad, és felveszik a harcot az idegen lényekkel.

Chris Columbus szerint „kitalált videójátékokkal semmi értelme nem lett volna belevágni ebbe a filmbe. A digitális hőseink ugyanakkora sztárok, ugyanolyan nagy szerepük van és ugyanúgy nem pótolhatók, mint Adam, Kevin vagy Michelle.”

IC Press