Quentin Tarantino elkezdte Hateful Eight című westernje forgatását a coloradói Telluride környékén – számolt be róla pénteken a Variety.com.

Hateful Eight

A polgárháború után játszódó film főbb szerepeit Channing Tatum, Demian Bichir, Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggings, Tim Roth, Michael Madsen és Bruce Dern alakítja.
A produkció Tarantino nyolcadik játékfilmje. A Django elszabadul című előző westernjének globális bevétele 425 millió dollárra rúgott.
A film producerei a rendező régi munkatársai: Richard N. Gladstein, Stacey Sher és Shannon McIntosh. Executive producerként Harvey és Bob Weinstein, valamint G. Mac Brown működnek közre.
A Hateful Eight még idén nyáron a mozikba kerül a tervek szerint.
A produkció mögött elég hányattatott év áll: Tarantino forgatókönyve kiszivárgott, ezért a rendező sokáig azzal a gondolattal foglalkozott, hogy el sem készíti a filmet. A westernek iránt rajongó rendező John Sturges A hét mesterlövészének címével játszott el, amikor a The Hateful Eight címet adta filmjének. Sturges hatvanas évekbeli klasszikus westernje Kuroszava Akira A hét szamuráj című 1954-es alkotása nyomán készült. MTI