Tarantino vonzza a hírességeket: úgy tűnik, a vadóc rendező hívó szavára minden színész boldogan mond igent. Következő filmje, a Django elszabadul (16E) (Django Unchained, hazai bemutató: 2013. január) című vad akció, western és vígjátéki elemeket is tartalmazó film főszerepeit egy focicsapatnyi szupersztár játssza: Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Jamie Foxx, Samuel L. Jackson, Jonah Hill, Kerry Washington, Don Johnson, Bruce Dern, Franco Nero is közreműködik a filmben, és ez még nem minden. Egy legutóbbi interjújában Denzel Washington azt a meglepő kijelentést tette, hogy az ő lánya, Katia is része lett a Django stábjának.

– Csak figyelem, ahogy a legnagyobb lányom küzd a függetlenségéért – mondta a GQ-nak a kétszeres Oscar-díjas. – Nem szereti, ha beleszólok az ügyeibe, nem is nagyon avat be: de már Tarantino munkatársa. Látom benne a régi önmagamat.

A bejelentés sokakat meglephet, hiszen az új filmjéről sokat és szívesen nyilatkozó Tarantino sem említette még sehol az ifjú Washington nevét, és Katia apukája is segített, hogy azért maradjon még a bemutatóra néhány meglepetés: azt például nem árulta el, hogy a lánya a kamera melyik oldalán buzgólkodik: színésznő-e vagy a stáb tagja.

IC Press