Amióta őserdő az őserdő, Tarzan a kiszolgáltatottak és gyengék védelmezője. A Tarzan legendájá-ban (The Legend of Tarzan, hazai bemutató: június 30.) a szerelme és egy kissé perverz rabszolga-kereskedő (akit Christoph Waltz alakít) miatt száll szembe egy egész hadsereggel. És a valódi világban sem könnyű ellenfelet választott: az illegális elefántcsont-kereskedelmet. A Warner Bros., és a film alkotói a Stop Ivory nevű civil szervezettel fogott össze, hogy megpróbálja megállítani a világ egyik legnagyobb környezetvédelmi katasztrófáját: az afrikai erdei elefántok kihalását. Ehhez pedig az kell, hogy az elefántcsont-kereskedelemnek is véget vessenek.

TarzanLegendaja_jelenetfoto_4

A Tarzan legendája lenyűgöző képeit a stáb a közép-afrikai Gabonban vette fel. Josh Ponte angol dokumentumfilmes 15 éve él itt, és ideje nagy részét a környezetvédelmi küzdelemnek szenteli, de tanácsadóként közreműködött a Tarzanban is. Az elmúlt 30 évben az orvvadászok az elefántok 2/3-át kipusztították: a túlélők fele gaboni erdőkben él.

Angliában a filmet Tarzan megformálója, Alexander Skarsgård bevezetőjével fogják vetíteni, és ő meg Jane, vagyis Margot Robbie is közreműködik abban a felvilágosító kisfilmben, ami az egész világon terjed majd: neten és a mozikban. A Warner azt vállalta, hogy ahányszor retweetelik a Stop Ivory egyik kampányfotóját, annyiszor adományoz az alapítványnak… de a stúdió, az alapítvány és David Yates rendező még számos módon igyekszik kifejezni szolidaritását, és segíteni az elefántokat: mert Tarzan nincs mindig ott, hogy megvédje őket.

Az alapítványról és akcióiról itt lehet többet megtudni: www.stopivory.org