Hugh Laurie a világ egyik leismertebb arca: az elmúlt években a legtöbbeknek természetesen dr. House jut róla eszébe, és nem is sejti, hogy a mogorva orvost egy nagyon sokféle tehetséggel megáldott, tarka egyéniségű férfi kelti életre. Laurie humoristaként kezdte a pályáját (a legviccesebb angollal, Stephen Fry-jal duóban lépett fel), azután lett népszerű színész, és a hangjával is bőven tud mit kezdeni. Nemrégiben jelentette meg első blues-lemezét, a Let Them Talk-ot, melyen többek közt Tom Jones-szal, Irma Thomas-szal és Dr. John-nal énekel együtt… és ez még mind semmi. Ő a Télapó idősebb fia.

Mármint az új, angol animációs vígjátékban, a Karácsony Artúr-ban (Arthur Christamas, hazai bemutató: november 24.) ő adja a hangját a Télapó elsőszülöttjének, aki igazi tábornokként vezényli le a különleges, titkos hadműveletet, melynek során egyetlen éjszaka alatt olyan sok gyereknek jut ajándék.

 – A szinkron kemény menet volt – nyilatkozta animációs kalandjáról dr. House. – Őrjítő pontosságra volt szükség és nagyon sok újravett mondatra. De nincs jogom panaszkodni: mégiscsak egy fűtött helyiségben dolgoztam, a saját ruhámban maradhattam, és senki sem akart kipúderozni. Vagyis, jó játék szinkronizálni!

Az animációs vígjáték eredeti hangjai között van még Bill Nighy, James McAvoy, Imelda Staunton és Jim Broadbent is.

IC Press