Feladja a leckét a sci-fi-, Spielberg- és Star Trek-rajongóknak J.J. Abrams, mert legújabb filmje, a Super 8 tele van elrejtett meglepetésekkel. – Mivel ez a film részben arról szól, mennyire imádom a mozit, kötelességemnek éreztem, hogy titkos meglepikkel örvendeztessem meg a nézőket – magyarázza a rendező. – Rengeteg utalás van klasszikus sci-fikre, köztük persze a legjobb Spielberg-filmekre is. Azt már most elárulom, hogy Leonard Nimoy is benne van a filmben, de nem mondom meg, kit vagy mit játszik.

Nimoy az eredeti tévés Star Trek-sorozat ikonikos alakja, Dr. Spockot, a hegyes fülű vulcanit játszotta. Abrams tisztelete jeléül szerepeltette az általa rendezett 2009-es Star Trek-moziban is, amely megújította a sorozatot. Az elhangzottak alapján pedig nem kizárt, hogy Nimoy ezentúl az összes elkövetkezendő Abrams-filmben is benne lesz majd titkos meglepiként…

Az 1979-ben játszódó Super 8-ban egy csapat kamasz zombifilmet forgat, amikor egy vonatszerencsétlenség szemtanúja lesz. A szerelvényből kiszabadul valami, ami rettenetes események láncolatát indítja el a kisvárosban.

(Super 8 – hazai bemutató: 2011. június 16.)

UIP