A Frank  (16) című őrült vígjáték július 31-én kerül országosan a mozikba, a szerencsések azonban már kedd este premier előtt láthatták. A Rooftop Cinema vetítésére az összes jegy elkelt.

Az eseményt nem véletlenül kísérte nagy érdeklődés, hiszen ez volt az egyedüli alkalom, hogy ebben a különleges környezetben, a Corvintetőn láthatta a közönség a Franket és kísérőfilmjét, a Bucsi Réka rendezte groteszk animációt, a Symphony No. 42-öt. Mindkét alkotást tapsvihar fogadta, akárcsak a vetítés után színpadra lépő Franket, aki Csákvári Géza, a Népszabadság újságírójának miniinterjúja mellett elénekelte a film legkedveltebb dalát, az I Love You All-t.

Fotó: “Szemerey Bence

Az egyéni hangulatú zenés vígjátékban az Oscar-jelölt Michael Fassbender alakítja a címszereplőt, a kiejthetetlen nevű indie banda, a The Soronprfbs frontemberét. Frank még a zenészek körében is igazi különcnek számít: csak a tökéletes hangzás érdekli, mindenben az inspirációt keresi – és még alvás közben sem veszi le az egész fejét körbevevő hatalmas papírmasé maszkot. Frank és csapata kizárólag a popszakmát messzemenőkig elutasító egyéniségekből áll. Ebbe a furcsa társaságba érkezik az ambíciókkal teli Jon (Domhnall Gleeson), akinek a legvadabb álmai válnak valóra, amikor egy váratlan üresedés miatt, pusztán kényszerűségből felveszik a bandába. A kis csapat hamarosan maga mögött hagyja a civilizációt, egy kis erdei házban kezdenek el kísérletezgetni, hogy megalkossák a tökéletes albumot – Jon pedig kénytelen felismerni, hogy a zenészélet nem annyira egyszerű, mint ahogy a bulvárlapokban olvassuk. A kezdeti feszültségek tovább fokozódnak, ahogy a The Soronprfbs elkezd népszerűvé válni az interneten és Jon megpróbál összejönni Frank ördögien szexi alkotótársával, Clarával (Maggie Gyllenhaal).

A Frank (16) és kísérőfilmje, a Symphony No. 42 csütörtökön kerül országosan a hazai mozikba, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt. A premierhéten Budapesten a Cinema City Allee, Cinema City Aréna, Corvin Filmpalota, MiMozink Lurdy Ház, MiMozink Óbuda, Művész, Palace Mamut, Puskin és Uránia Nemzeti Filmszínház műsorán látható, valamint vidéken a következő helyszíneken: Balassagyarmat, Cegléd, Eger, Debrecen, Jászberény, Kecskemét, Komárom, Miskolc, Sárospatak, Szeged, Szombathely, Zalaegerszeg.