3D-ben mutatkozik be a magyar mozikban James Cameron életének egyik legnagyobb dobása

3D-s változatban tér vissza a Terminátor 2: Az ítélet napja a magyar mozik vásznaira. James Cameron rendező (Titanic, Avatar) a DMG Entertainment és STUDIOCANAL párosával összefogva elkészítette az ikonikus alkotás 3D-s változatát – ezzel kívánnak tisztelegni a film 25 éves születésnapja, azaz az eredeti bemutató huszonötödik évfordulója előtt. Az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült kasszasiker-kultmozit így most azok a nézők is a gyöngyvásznon élvezhetik majd, akik bármilyen okból lemaradtak az eredeti változat mozis vetítéséről. A fiatalabb korosztályon kívül például a kínaiak is örülhetnek az újrabemutatásnak, tekintve, hogy Kínában sosem (!) vetítették moziban az eredeti filmet.

Terminátor 2 3D

A rendező már számos munkájában bebizonyította, hogy úttörő módon áll a 3D-s technikához, így az az egy biztos, hogy ez az átdolgozás is eddig soha nem látott izgalmas újításokat fog tartalmazni. Noha a filmet készítői eredetileg nem 3D-ben képzelték el, bizonyos jelenetei szinte 3D-re kívánkoznak, így például a film elején látható posztapokaliptikus harcjelenet, a lehengerlő kamionos-motoros üldözés vagy a folyékony fém T-100 alakváltásai. Ugyanakkor, ha beülünk a moziba a felújított változatra, attól sem kell félnünk, hogy egy csilli-villi üres akció- és látványorgiát kapunk az arcunkba, hiszen még mindig a Terminátor 2-ről van szó, amely mindenekelőtt egy elsőrangú, okos akció-kaland-sci-fi, remekül megírt párbeszédekkel, feszes dramaturgiával és sok humorral – és ne feledjük, ez az a Terminátor, amely a rajongók egybehangzó álltása szerint felülmúlta elődjét.

Terminátor 2 3D

Cameron szerint „Ha még nem láttad a filmet, akkor ezt a változatot kel megnézned, és majd erre kell visszaemlékezned”.

Arnold Schwarzenegger jófiúvá lett Terminátorként tér vissza, hogy megvédje John Connort, akinek a jövőben a gépek elleni háborút kell majd vezetnie. Linda Hamilton (Dante pokla) ismét Sarah Connort alakítja, aki épp egy elmegyógyintézetben tengeti napjait. Hármukra hárul a feladat, hogy megfékezzék az ellenséget: a valaha létrehozott leghalálosabb Terminátort, a T-1000-et. Az eredetileg 1991-ben bemutatott filmalkotás folyamatosan pörgő akcióorgiájával és forradalmi vizuális effektusaival nyűgözte le a közönséget: például ebben a filmben alkalmaztak először részben számítógépes grafikával előállított főszereplőt. A film hatalmas kritikai és közönségsikert aratott, négy Oscar-díjat nyert el, és a legnagyobb bevételt hozó film lett 1991-ben. Az Amerikai Filmintézet minden idők legjobb akciófilmjei, sci-fijei és folytatásai közt tartja számon.

A magyar mozikba a 3D-s felújított változat a Pannónia Entertainment jóvoltából kerül augusztus 29-én – – érdemes minél előbb jegyet váltani rá, hiszen az érdeklődés garantáltan legalább olyan elsöprő lesz, mint egy gépháború pusztítása.

Terminátor 2 3D

Terminátor 2 – Az ítélet napja 3D

Eredeti cím: Terminator 2 3D (1991 /2017)
Színes szinkronizált/feliratos USA (thriller)
Főszereplők:  Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick
Rendező: James Cameron

Terminátor 2 – Az ítélet napja 3D

Bemutató: 2017. szeptember 14.

Forgalmazó: Pannónia Entertainment

Terminátor 2 – Az ítélet napja 3D előzetes