Szeptember 3-án debütál a mozikban az év egyik slágerfilmjének tartott Miután Összecsaptunk (16), a Miután sorozat második része

A rajongók által régen várt Miután összecsaptunk (16) Anna Todd Miután regénysorozatának második darabját varázsolja a mozivászonra. A regény a szerző Miután című bestsellerének folytatása, amely könyvkiadási szenzáció volt. A könyv először egy ún. közösségi irodalmi műveket megosztó platformon volt elérhető, elektronikus formában, és az öt könyvből álló sorozatot több mint másfél milliárdszor olvasták el a Wattpadon. 

Miután összecsaptunk

A második rész elején Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) és Tessa Young (Josephine Langford) a szakításukat követő mindennapokat élik. Hardin rossz szokásokat vesz fel, míg az immár magabiztos Tessa megkapja álmai gyakornoki munkáját egy kiadóvállalatnál. Ott felkelti jóképű új munkatársa, Trevor (Dylan Sprouse) figyelmét, aki pontosan az a fajta srác, akinek sokak szerint Tessa mellett lenne a helye. Okos, vicces, jóképű és felelősségteljes; Tessa mégsem tudja Hardint kiverni a fejéből, hiszen ő élete szerelme. Tessa minden közöttük lévő félreértés és nehézség ellenére sem képes elszakadni Hardintól. Hullámhegyeken és hullámvölgyeken át, jóban-rosszban, Hardin és Tessa azért küzd, hogy együtt lehessenek… még akkor is, ha az egész univerzum ellenük dolgozik.

A Miután széria első része soha nem látott sikert aratott a mozikban is. A hatalmas rajongóbázis, szokatlan módon, önálló nevet is kapott: Afternator, mely a film angol nevéből származik. Az is egészen egyedülálló, ahogy a könyv írója, Anna Todd viszonyul a rajongókhoz: „A rajongótábor éveken át kitartott a könyv és a szereplők mellett, úgyhogy fontos volt, hogy tanuljunk az első filmet követő visszajelzésekből. A rajongók sikerre vitték a Miután filmet, és a lelkesedésük elsődleges szempont volt a számomra.”

A rajongók ellepték a forgatási helyszínt, Atlanta utcáit is, és így sikerült városszerte belefutniuk a szereplőkbe. Tudták, melyik hotelben szállnak meg a színészek, és hogy hol vannak a forgatási helyszínek. Hero Fiennes Tiffin, aki Hardin Scottot alakítja, így nyilatkozott az élményről: „Nemcsak kedves dolog találkozni a rajongókkal, akik lehetővé teszik, hogy elkészítsük ezt a filmet, hanem valóban hasznos is volt számunkra. Mind nagyon tisztelettudóak, és persze legyezgetik a hiúságunkat, de tényleg jó érzés viszonozni ezt nekik, és látni, hogy boldoggá tesszük őket. Adni egy aláírást vagy beállni egy közös fotóhoz, nekünk semmi, nekik pedig rengeteget jelent. Nagyon szeretjük a rajongókat!”

A filmet rendezőként a több évtizedes tapasztalattal rendelkező Roger Kumble jegyzi: „Ez egy folytatás, de teljesen más hangvételű alkotás” – magyarázta Kumble. – „Az első film egészen költői volt. Ez inkább borzongató. Az első beszélgetések során megkérdeztem az írónőt, Annát, mi az elképzelése a film hangulatáról, és erre azt felelte: a Kegyetlen játékok. Annak a filmnek a hangulata kellene ide is. Én pedig ezt gondoltam magamban: nos, akkor valószínűleg én kapom meg ezt a munkát.”

A hazai hatalmas rajongótábor mellett van egy másik „magyar aktualitása” is a filmnek, hiszen a Tessa elcsábítására pályázó Trevor Matthews szerepét Palvin Barbara barátja, Dylan Sprouse alakítja. „Hogy mi volt számomra vonzó Trevor szerepében? Nos, mindenekelőtt az, hogy hihetetlenül szexi. Ez volt a legfontosabb!” – tréfálkozott Sprouse. – „Trevor olyan figura, amelyet még sosem játszottam, és általában szeretek ilyen szerepeket elvállalni. Minden olyasmit, ami másfajta kihívást jelent vagy amiben úgy kell viselkednem, ahogy a mindennapi életemben sohasem. Valószínűleg ez volt a legfőbb ok, de miután beszéltem a szereplőkkel és a stábbal, azt is tudtam, hogy nagyon jó lesz a közeg, amiben dolgozni fogunk. Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a munkának.”A Prorom által forgalmazott Miután Összecsaptunk (16) 2020. szeptember 3-tól látható a hazai mozikban.