Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas szerelmesfilmje, a Testről és lélekről (16) magyarországi díszbemutatójával nyílt a vasárnapig tartó Magyar Filmhét. Az ünnepélyes eseményen a film alkotói mellett többek között olyan hírességek vettek részt, mint Makk Károly, Jankovics Marcell, Herendi Gábor és Geszti Péter. Az elmúlt napokban több moziban hatalmas érdeklődés mellett premier előtt vetítették a filmet, az elővásárlásokkal együtt pedig immár 5000 jegy kelt el. A hazai mozikban országoson holnaptól, március 2-től látható a film, az alkotók több városba személyesen is elkísérik.

Testről és lélekről

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál legfontosabb díjával, az Arany Medvével kitüntetett Testről és lélekről díszbemutatójával nyílt a 3. Magyar Filmhét az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A teltházas vetítés után hangos ünnepélés és vastaps fogadta a vetítés végén a stábot. A színészek között jelen volt Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Mácsai Pál, Schneider Zoltán, Békés Itala és Tenki Réka.

Az alkotást ezt megelőzően a sajtó láthatta, akik egyöntetű lelkesedéssel fogadták. Az Origo Filmklub szerint „Elképzelhetetlen, hogy bárkit is hidegen hagyjon: annyira szépen felépített, gondosan véghezvitt, érzékeny film”, míg az Index kiemeli, hogy az alkotás „végigvisz egy rakat érzelmen”. A HVG azt emelte ki, hogy Enyedi alkotásán „egyszerre nevetünk és hatódunk meg”, akárcsak a filmhu, akik szerint a Testről és lélekről „megható és varázslatos”. A We Love Budapest „bizarr, felkavaró, megnyugtató és intim”-nek, az IGN pedig „hihetetlenül erős film”-nek tartja.

A Testről és lélekről alkotói, köztük Enyedi Ildikó rendező országos turnéra indulnak és az alábbi, közönségtalálkozóval egybekötött vetítéseken vesznek részt:

Március 2. (csütörtök): Apolló mozi (Pécs), 19.00. Vendég: Enyedi Ildikó rendezőnő, Muhi András producer, Morcsányi Géza főszereplő

Március 3. (péntek): p’Art mozi (Szentendre), 18.30. Vendég: Enyedi Ildikó rendezőnő, Muhi András producer, Borbély Alexandra főszereplő

Március 4. (szombat): TISZA pART Mozi (Szolnok), 17.00. Vendég: Enyedi Ildikó rendezőnő, Muhi András producer, Borbély Alexandra főszereplő

Március 5. (vasárnap): Művész mozi (Budapest), 18.00. Vendég: Vendég: Enyedi Ildikó rendezőnő, Muhi András és Mécs Mónika producerek

Március 6. (hétfő): Belvárosi mozi (Szeged), 18.15. Vendég: Enyedi Ildikó rendezőnő

Március 7. (kedd): Otthon mozi (Kecskemét), 18.00. Vendég: Enyedi Ildikó rendezőnő

Március 8. (szerda): Bocskai Filmszínház (Hajdúnánás), 16.00. Vendég: Enyedi Ildikó rendezőnő

Március 8. (szerda): Apollo mozi (Debrecen), 19.00. Vendég: Enyedi Ildikó rendezőnő

Március 9. (csütörtök): Barátság mozi (Székesfehérvár), 18.00. Vendég: Enyedi Ildikó rendezőnő, Muhi András producer, Morcsányi Géza főszereplő.

Az előadásokra eddig összesen 5000 jegy kelt el, így a Testről és lélekről iránti érdeklődés már most óriási. A film országosan március 2-től látható, az első héten az alábbi mozikban:

Budapest – Cinema City Allee (angol felirattal is!)

Budapest – Cinema City Aréna (angol felirattal is!)

Budapest – Művész mozi (angol felirattal is!)

Budapest – Cinema City Campona

Budapest – Cinema City Duna Pláza

Budapest – Cinema City Westend

Budapest – Corvin mozi

Budapest – Puskin mozi

Budapest – Tabán artmozi

Budapest – Toldi mozi

Budapest – Uránia Nemzeti Filmszínház

Békéscsaba – Center mozi

Debrecen – Apolló mozi

Debrecen – Cinema City

Gyöngyös – Cinema Bridge

Győr – Cinema City

Jászberény – Lehel Film-színház

Kaposvár – Cinema City

Kecskemét – Otthon mozi

Martfű – Cinemartfű

Miskolc – Cinema City

Miskolc – Művészetek Háza

Nyíregyháza – Cinema City

Nyíregyháza – Krúdy mozi

Pécs – Apolló mozi

Pécs – Cinema City

Sárospatak – A mozi

Sopron – Cinema City

Szarvas – Szarvasi mozi

Szeged – Belvárosi mozi

Szeged – Cinema City

Székesfehérvár – Barátság mozi

Székesfehérvár – Cinema City Alba

Szolnok – Cinema City

Szolnok – TISZApART mozi

Szombathely – AGORA-Savaria Filmszínház

Szombathely – Cinema City Savaria

Szentendre – P’art mozi

Veszprém – Agóra VMK

Veszprém – Cinema City

Zalaegerszeg – Art mozi

Zalaegerszeg – Cinema City

Magyarországon forgalmazza a Mozinet.