The Rolling Stones: Some Girls, Live In Texas

Az 1978-as Texasi koncert felvétele/A kép digitalizálása, felújítása és a hang 5.1-es újrakeverése 2011-ben történt

Az interjú Sir Mick Jaggerrel 2011. augusztusi felvétel

105 perc | interjú 15 perc | koncert 90 perc

Bemutatja az 2011 Eagle Rock Entertainment

The Rolling Stones: Some Girls, Live in Texas az együttes karrierjének csúcspontján, annak 1978-as turnéján, Texasaban rögzített koncert, melyet minden eddiginél jobb minőségben láthat a közönség. Az eredetileg 16mm-es kamerával, Fort Worth-ben, Texasban rögzített koncert most digitalizált, HD minőségű képpel és újrakevert 5.1 csatornás digitális hanggal kerül a mozilátogató közönség elé. Extraként tartalmaz egy Mick Jaggerrel készült interjút 2011 augusztusából, amely bemutatja a koncert háttérmunkálatait, valamint betekintést nyújt a zenekar történetének egyik legnagyobb jelentőségű koncert kulisszái mögé.

Hallhatunk több Stones klasszikust is, beleértve: Honky Tonk Woman, Tumbling Dice, Brown Sugar, Jumpin Jack Flash, Miss You és a Beast of Burden.

Az 1978-as Rolling Stones turnét, mely a frissen megjelentetett Some Girls albumot volt hivatott népszerűsíteni, a rajongók az egyik legjobbnak tartják az együttes történetében. Július közepén, mire a banda hazaérkezett Texasból, az album már az amerikai slágerlisták élére tört. A turné jelszava a „Vissza a gyökerekhez!” volt, azaz kimondottan a zene került előtérbe, míg a színpadi látványelemek visszaszorultak. A filmet Will Rogers rögzítette Texas államban, Fort Worth városban, a Memorial Centerben, 1978. július 18-án. Ezzel az egy koncerttel ízelítőt kaphatunk, milyen is volt az egész turné: a Rolling Stones teljesítménye eredeti, előadásmódja nyers és energikus volt, a közönség pedig tombolt. Többnyire az akkor megjelent Some Girls album nótái hangzanak el, megfűszerezve korábbi albumjaikon megjelent klasszikusokkal.

A felvétel eredetileg 16mm-es filmre készült, amit gondosan helyreállítottak. A hang újrakeverését és digitalizálási munkálatait Bob Clearmountain végezte, az eredeti, többsávos szalagok segítségével.

A koncert tagadhatatlanul a Rolling Stones pályafutásának csúcsa.

A filmet február 19-én, 19 órától vetítjük a CORVIN moziban.