Rendszeresen férfinek nézik Tilda Swintont, különösen a repülőterek személyzete. Ilyenkor azonban az Oscar-díjas színésznő távolról sem érzi sértve magát, ahogyan ő fogalmaz. „Biztosan nagyon fáradt emberek, és amikor látják, hogy közeledik feléjük egy 180 magas, rövid hajú egyén, hát istenem, azt gondolják róla, hogy férfi – nevet a skót nemesi származású színésznő. – Sosem foglalkoztatott a külsőm, és mivel már 13 éves koromra ekkorára nőttem, megszoktam, hogy ilyen vagyok.”

Az 54 éves színésznőt az öregedés sem érdekli különösebben. „Szerintem izgalmas, ahogyan megjelennek a ráncok, és egyre több lesz belőlük. Cseppet sem szeretnék megint 23 éves lenni. Sőt, 53 sem!”

Tilda Swinton nyilván szereti maga alatt vágni a fát, hiszen miközben a Nars kozmetikumcsalád arca, fennen hirdeti, hogy alig sminkeli magát. „Nem nagyon szeretem a sminket, mert úgy nézek ki tőle, mint egy transzvesztita. Soha nem leszek bombázó, de ha úgy tartja kedvem, azért ki tudok úgy öltözni, mintha az lennék.”

Kész katasztrofa

Kész katasztrófa filmjelenet

Tilda Swintont hamarosan a Kész katasztrófa című vígjáték egyik főszerepében láthatjuk. A történet főhőse egy szőke szépség (az egyre népszerűbb komika, Amy Schumer játssza), aki esküszik arra, hogy soha nem megy férjhez, ám nagy dilemmába kerül, amikor találkozik az Igazival. A filmet Judd Apatow rendezte, ő jegyzi többek között A 40 éves szűz és a Felkoppintva című kasszasikereket, producerként pedig például a Koszorúslányokat.

(Trainwreck – hazai bemutató: 2015. augusztus 27.)