Tim Burton-nek, az elmúlt évtizedek egyik legsokoldalúbb, mégis legkövetkezetesebb életművű rendezőjének új múzsája van: Eva Green.

– Magamat látom benne – ismerte el a rendező. – Nehezen kiismerhető. Van benne valami titokzatos és nem könnyen nyíló, ami nagy ritkaság a mai világban. Az emberek azt hiszik rá, hogy „sötét”, pedig annál sokkal érdekesebb. Rólam is szokták azt hinni, hogy vonz a világ sötét oldala, de tévednek. Egyszerűen szeretek feketében járni. Mindketten komplikáltan nézünk a világra. Mindkettőnket érdekel, ami szokatlan.

vandorsolyom_werk-6

A rendező új filmje, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, hazai bemutató: szeptember 29.), amelynek a francia származású Eva Green a címszereplője, tökéletesen megfelel a rendező kissé furcsa, kalandos világlátásnak.

– Vándorsólyom kisasszony szerintem a 21. század Mary Poppinsa – magyarázta a rendező. – A regényben idős, de én mindig valami furcsa szépségnek képzeltem. Mary Poppins elképesztően fura. Ő pedig egy elképesztően fura változata az elképesztő furának…