Jótékonysági irodalmi árverés a 3. Rehab Critical Mass javára

  1. április 10. vasárnap

G3 Gödör Klub – Budapest, VI. Király u. 8-10.

Költők, színészek, zenészek segítenek a fogyatékossággal élőknek

Till Attila Tiszta Szívvel az árverésen

Rehab Critical Mass és a Magvető Kiadó közös irodalmi árverés-estet szervez április 10-én, vasárnap, 19 órakor a G3 Gödör Klubban,melyen kortárs költők erre az alkalomra írt kéziratait bocsájtják árverésre. A befolyó összeget a tavaszi 3. Rehab Critical Mass felvonulás (május 29.) megvalósítására fordítják. A rendezvény fővédnöke Nyáry Krisztián.

A jótékonysági irodalmi árverésen részt vesz Till Attila, az április 28-án mozikba kerülő Tiszta Szívvel c. film rendezője, valamint a produkció szereplői közül Thuróczy Szabolcs, Danis Lídia és Fekete Ádám, aki egyben a rendezvény házigazdája is.

Mi adtuk a szavakat

Fogyatékkal élők szervezetei küldtek inspiráló szavakat kortárs magyar költőknek, akik a verssé formálták az üzeneteket.

A rendezvényen számos kortárs költő lép fel: Csider István, Erdős Virág, Galgóczi Péter, G. István László, Kemény István, Krusovszky Dénes, Kupa Julcsi, Szabó T. Anna, Tunyogi Imre, Zselenszky T Péter.

Az alkalomra írt verseket előadó művészek tolmácsolják a résztvevők számára: Danis Lídia, Fátyol Kamilla, Thuróczy Szabolcs, Till Attila valamint a Baltazár Színház és a MáSzínház tagjai.

A Till Attila rendezte Tiszta Szívvel c. filmből több alkotó is részt vesz a jótékonysági irodalmi árverésen. A rendező mellett a produkció szereplői – Fekete Ádám, Thuróczy Szabolcs és Danis Lídia – olvasnak fel verseket.

A Tiszta Szívvel akció-vígjátékban két mozgássérült fiatal köt barátságot egy vagány, kerekes-székes bérgyilkossal. Till Attila filmjében a főszereplők azonban nem színészek, hanem a valóságban is fogyatékossággal élők, akik a saját életüket, testüket, mondanivalójukat mutatják be a különleges történeten keresztül. A Tiszta Szívvel április 28-án kerül a magyar mozikba.

Tiszta Szívvel filmjelenet

Tiszta Szívvel filmjelenet

Fellépő művészek: Bëlga és az Átértékeled csapata, DJ Titusz, Érdi Tamás – zongora, Fekete Ádám – standup, Fekete Gy. Viktor, Juhász Tamás – jazz gitár, RapStars, Tóth Karcsi – tánc

Az est védnöke Nyáry Krisztián, házigazdái Winkler Nóra és Fekete Ádám, jelnyelvi tolmácsa pedig Babutsán Rita.

A Rehab Critical Mass felkérésére a következő fogyatékossággal élő embereket támogató civil szervezetek küldtek inspiráló szavakat: RCM Alapítvány, Magyar Rett Szindróma Alapítvány, KÉZENFOGVA Alapítvány, Korai Fejlesztő, NEM ADOM FEL! Alapítvány, MEOSZ, ÉBREDÉSEK Alapítvány, Vakok és Gyengénlátók Szövetsége

Időpont: április 10. vasárnap, 19 óra

Helyszín: G3 Gödör Klub 1061, Budapest, Király u. 8­-10.

Belépő: adomány 1.000 Ft-tól

Részletes progam: https://www.facebook.com/events/1809417839285795/

További információhttps://www.facebook.com/rehabcriticalmass.hu

Kapcsolattartó: Surányi Judit,  +36 20 560 4026.