Ujj Mészáros Károly abszurd romantikus vígjátéka, a Liza a rókatündér néhány napja kapta meg a 35. Fantasporto filmfesztivál fődíját és a legjobb vizuális effektekért járó díjat. A szakmai siker mellett a hazai közönség elismerését is elnyerte a film: csupán 20 nappal a február 19-i premier után immár több mint 50.000-en váltottak rá jegyet. Az egyedi hangulatú alkotásban olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Bede-Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János vagy Hajdu Steve.

liza_a_rokatunder-1

Liza, (Balsai Móni – Társas játék, Couch Surf, A berni követ) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. Az egyedi hangulatú alkotásban – mely Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje – olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Bede-Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János vagy Hajdu Steve. A film a Filmteam produkciójában készült, producere Major István, a forgalmazó az A Company Hungary.

Budapesten a héten a  Cinema City: Allee, Aréna, Campona, Duna Plaza, MOM Park, Westend, Palace Mammut, továbbá  az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Corvin Budapest Filmpalota, a Művész, a Puskin mozi, a Tabán Kinotéka, a Toldi, a Sugár valamit a Pólus mozi játssza a filmet, a Palace Mammut angol felirattal is. Országosan jelenleg a Cinema City Alba, Debrecen, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szeged műsorán szerepel, továbbá a Barátság klubmozi Székesfehérvárott, a Center mozi Békéscsabán, a Makk Kálmán mozi Berettyóújfaluban, a Művészetek Háza Miskolcon, a P’Art mozi Szentendrén, a Savaria mozi Szombathelyen, a Turul mozi Szarvason, valamint a kecskeméti Otthon mozi is vetíti. Utóbbiban március 22-én a 16 órai vetítés után a közönség találkozhat majd Ujj Mészáros Károly rendezővel, valamint Gubik Ágival és Schmied Zoltánnal.

Eközben a Liza, a rókatündér nemzetközi fesztiválkörútja folytatódik. Japán élvonalbeli filmünnepe, a 10. születésnapját ünneplő oszakai filmfesztiválon lesz látható a jövő héten.

Hivatalos Facebook oldal: https://www.facebook.com/lizaarokatunder