Szeretne űrutazást tenni Tom Cruise, és nem tart attól, hogy közben idegen lényekbe botlana. „Gyerekkoromban mindig is azt reméltem, hogy mostanra már különböző bolygókra fogunk utazni – mondja a sztár. – Ez nem jött össze, de egy szimpla Föld körüli körút már elérhető. Arra nem számítok, hogy idegenekkel találkoznék, de ugyanakkor beképzeltség lenne azt hinni, hogy egyedül vagyunk az univerzumban. Csak éppen kicsi a valószínűsége, hogy mostanában egymásba botlanánk.”

Tom Cruise, Feledés filmjelenet

Cruise persze könnyen beszél az űrutazás elérhetőségéről, hiszen nem okoz gondot neki a mintegy félmillió dolláros viteldíj kifizetése, és fizikailag is kitűnő állapotban van. Az elsőségről azonban lekésett, mert Ashton Kutcher már feliratkozott az utaslistára a Virgin Galacticnél, amely néhány éven belül kétórás űrkalandra viszi azokat, akik meg tudják fizetni.

Cruise fantáziáját nem véletlenül indíthatta be az űrutazás lehetősége, legújabb filmjében ugyanis rengeteg időt tölt a felhők fölött. A Feledés című szuperprodukcióban ő az utolsó ember a kiégett Földön, aki karbantartási munkálatokat végez a robotrepülőgépeken. Hamarosan azonban kiderül, hogy még sincs egyedül: portyázó idegen lényeken kívül emberi túlélők is vannak, akik ráébresztik arra, hogy a bolygó sorsa az ő kezében van. A film másik két nagy sztárja Olga Kurylenko és Morgan Freeman.

(Oblivion – hazai bemutató: 2013. április 11.)