Sok filmrajongó számára az autós üldözések jelentik a moziélmény csúcspontját, gondoljunk csak a Bullittra, a Francia kapcsolatra vagy a Roninra, a Halálos iramban franchise-ról nem is beszélve. Tom Cruise következő filmjéről, a Mission: Impossible Leszámolás Első Részről tudjuk, hogy benne látható a mozitörténet megmerészebb kaszkadőrmutatványa, amikor a hős 1200 méteres magasságból ugrat le motorral.

Ugyanakkor az sem semmi, amit ugyanebben a filmben a két főszereplő négy keréken művel: Tom Cruise és történetbeli új barátnője, Hayle Atwell egész Rómán át menekülnek autóval. Először egy fekete BMW 5-össel – amelynek rögtön az elején leszakadnak az ajtajai, így sokkal jobb a kilátás -, majd átváltanak egy citromsárga, régi típusú FIAT 500-asra. Ezzel a veszedelmes járművel repesztenek tovább a hősök árkon-bokron át, járókelőket és tereptárgyakat nem kímélve. Hogy a dolog ne legyen egyszerű, a menekülők keze össze van bilincselve, így még bonyolultabb a kormány rángatása, különösen driftelés közben, amikor már nagyon füstölnek a kerekek.

Mission: Impossible Leszámolás Első Rész az első darabja sorozat utolsó olyan részének, amelyben Tom Cruise játszik, a második jövő nyáron jön.

A film autós üldözéséről készített etűd itt tekinthető meg: