Nagyon hálás Tom Cruise-nak Rosamund Pike (Johnny English újratöltve, Büszkeség és balítélet, Halj meg máskor), amiért vigyázott rá a Jack Reacher című akciófilm forgatásán. A színésznő öthónapos terhesen készítette a filmet, és mindazt produkálta, amit a várandós nők ebben a stádiumban szoktak: gyakran rosszul volt, szédült, felfúvódott. Ez sok gondot okozott munka közben, különösen a mozgalmasabb jeleneteknél, autós üldözés közben, vagy amikor a színésznőt túszul ejtették. – Más már régen kirúgatott volna a filmből, Tom viszont mindig nevetve segített, pedig az egyik producerként simán kereshetett volna másik színésznőt – meséli Rosamund. – Ragaszkodott hozzám, és mindent megtett, hogy kellemes legyen számomra a munka. Ezt igazán nem vártam volna tőle.

A Jack Reacher forgatása nem csak a színésznőt lepte meg, hanem kisfiát is, aki öthónapos magzatként már érzékelte, mekkora felfordulás van körülötte. Solo tavasszal született meg, és Rosamund nem győz csodálkozni, hogy tapasztalatai ellenére milyen normális gyerek. – Szegény kisfiam azt gondolhatta a hasamban, hogy a világ nagyon barátságtalan hely, folyton lőnek meg robbantanak benne – mondja a színésznő. – Aztán a megszületése után rájöhetett, hogy mégsem olyan szörnyű minden, és mindig boldog mosollyal nézelődik szerteszét.

Jack Reacher egy brit krimiíró, Lee Child könyvsorozatának első kötetét dolgozza fel, és sorozatot tervez belőle a stúdió. Cruise alakítja a címszereplő exkommandóst, aki különleges képességeit kamatoztatva rejtélyes bűnügyeket old meg.

(Jack Reacher – hazai bemutató: 2013. január 3.)