Brian Helgeland a Szigorúan bizalmas Oscar-díjas forgatókönyvírója legújabb filmjében, a LEGENDÁ-ban (16) a londoni alvilág két hírhedten népszerű alakját, Reggie és Ronnie Krayt vette célkeresztbe, és napjaink egyik legtehetségesebb és legfoglalkoztatottabb színészét, Tom Hardyt tette meg főszereplőnek. Ráadásul duplán. A rendező elmondása szerint rengeteg ellentmondó történet kering a mai napig a Kray fivérekről: ők voltak a 60-as évek egyik legvérengzőbb gengszterei, de ugyanakkor az East-End lakói Robin Hoodokként tekintettek rájuk, akik ahol tudtak segítettek a munkásnegyed rászorulóin.

Legenda_film-2

A rendező-forgatókönyvíró Helgeland fejében már a kezdetekkor megfordult, hogy egy színész játszhatná el a két teljesen eltérő személyiségű fivéreket: a fékezhetetlen természetű Ronnie-t és a sármos Reggie-t. „Írás közben még nem körvonalazódott bennem, hogy melyik színész vagy színészek lennének legalkalmasabbak a két szerepre. Miután befejeztem a forgatókönyvet, egyet már biztosan tudtam, hogy Reggie szerepére Tom Hardy lenne a tökéletes választás.” – mondta a rendező egy online oldalnak adott interjújában. Mikor egy vacsora fölött a Mad Max sztárjával beszélgettek Reginald Kray karakteréről Hardy egy másik ötlettel állt elő: „Az első pillanattól kezdve el akartam játszani mindkét testvért, egyszerűen nem tudtam különválasztani őket. De ha mégis döntenem kellett volna, akkor Ronra teszem le a voksomat. Aztán végül azt mondtam Briannek. ’Ha eljátszhatom Ront eljátszom Reggie-t is.’  Ekkor döntötték el, hogy nem keresgélnek Hardyra hasonlító színészt, aki Ron szerepét elvállalná, hanem a véreskezű alvilági fivéreket dupla szereposztásban Tom Hardy fogja életre kelteni. És valóban, Hardy mindkét szerepben helyt áll: megvan benne a kellő elegancia, akár egy James Bond filmben, úgy hozza Reginald Kray szerepét, és teljesen átalakul, mikor a félelemkeltő, őrült tekintetű Ron bőrébe bújik. És ki tudja, talán Reginald Kray szerepe után Hardy személyében tisztelhetjük a következő 007-es ügynököt.

Hamarosan a magyar mozinézők is kiélvezhetik Tom Hardy fantasztikus alakításának minden egyes percét, és azt is, hogyan kel életre a ’60-as évek Londonja a maga fényűző és félelmetes világával az Oscar-díjas Brian Helgeland tolmácsolásában. A LEGENDA október 8-tól a mozikban.

A LEGENDA (16) főszereplőjéről, Tom Hardyról sztorizgatnak a színészek, a producerek és a rendező is, beleshetünk a kulisszák mögé, és pár filmrészletben felvillan a zseniális Hardy is a hírhedt Kray fivérek szerepeiben.

Oszd meg!
  •  
  •  
  •  
  •