Miközben a kritikusok továbbra is alig győzik űberelni egymást a dicsérő kritikákkal – egyébként alighanem joggal –, a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület című akciófantasy újabb nagy lökést kapott. Elkészült egy letölthető applikáció, amely percek alatt összerakja a felhasználó avatárját, aki ennek köszönhetően megnézheti saját magát a film előzeteseiben, illetve így jelenhet meg a közösségi médiában. A lépés mögött két tettestárs áll, a filmet gyártó Paramount stúdió és a Lightricks szoftvercég, ez utóbbi Photoleap nevű programját tuningolták úgy, hogy bárki személyesen beköltözhessen a D&D világába.    

Igazán nem mondható, hogy a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület szerényen meg kíván húzódni a popkultúra határvidékén, hiszen megjelenés előtt áll a film sztorijának előzménytörténete, a Dungeons & Dragons: The Road to Neverwinter (írta Jaleigh Johnson). A fantasyregény azt meséli el, hogy a film két főhőse, Edgin, a bárd (Chris Pine) és Holga, a rettenthetetlen barbár harcos (Michelle Rodriguez) miként köt életre szóló barátságot, és legközelebb már így sodorják el őket a filmben látható bonyodalmak.

Közben sejteni lehet, hogy a Paramount stúdió vezetői közül egyre többen nézték meg elégedetten a Dungeons & Dragons: Betyárbecsületet, mert a két rendező, John Francis Daly és John Goldstein nem csupán hosszú távú szerződést írt alá a céggel, hanem már fejlesztik a karakterekre épülő tévésorozatot is a Paramount+ számára. Azt is rebesgetik, hogy a Betyárbecsület folytatása elől sem zárkózik el a stúdió, a produkció természetesen a két mester közreműködésével készülne majd.

Daly és Goldstein korábban említették, hogy olyan világban mozognak, mint A Gyűrűk Ura és a Trónok harca, csak ők nem veszik annyira komolyan, vagyis sokkal több humort visznek bele. Ezzel piaci résre bukkantak: a kard és boszorkányság műfaja tréfával nyakon öntve újabb tömegeket tud a vásznak és a kisebb-nagyobb képernyők elé vonzani.

(Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves – hazai bemutató: 2023. március 30.)