Merem állítani, hogy idén a Trónok harca 6. évadának premierjét vártuk a legjobban! Különböző találgatások, elméletek születtek a sorozatról, mióta a közkedvelt karaktert, Havas Johnt lemészárolták az 5. évad befejező részében. Most elérkezett a várva várt pillanat! Nem kell tovább várnunk. Viszont amióta megjelent az első rész, alig van bátorságunk megnyitni a böngészőt vagy a közösségi oldalakat, nehogy egy apró spoiler is a fülünkbe jusson. Na de kérdem én, egyáltalán van mit „elspoilerezni” ezzel a résszel kapcsolatban?

Tronok harca 6

Nehéz felidézni pontosan mi is történt főhőseinkkel azóta, hogy nem találkoztunk velük a vásznon, hiszen a sorozat egyik fő sajátossága, hogy egyszerre több párhuzamos szálon játszódik a történet és a legkedveltebb karakterek mind-mind szétszórva Westeros világában tengetik nem mindennapi életüket. Az új évad első részétől mindenki valami újat várt, hiszen a megszokotthoz képest az előző évad nem volt túl sikeres a rajongók körében. Az új évad izgalmasnak ígérkezik, ezért mindenki nagy reményeket táplál iránta.

A Trónok Harca rajongótábora legtöbb esetben két csoportra osztható: azokra, akik olvasták a könyveket és nézik a sorozatot, és azokra, akik a filmsorozatba szerettek bele. A sorozat természetesen a könyveken alapul, és az író, G. R. R. Martin sokat segédkezik a forgatókönyv írásán, illetve a sorozat jövőjét illető döntések meghozatalában is, de felesleges tagadni, hogy a könyv és a sorozat gyakran eltér egymástól.  Várható volt, hogy ez elég nagy felháborodást kelt a könyvmolyok társaságában, viszont el kell fogadnunk, hogy ezek a változtatások legtöbb esetben szükségszerűek. Mindannyian láttunk már Trónok harca könyveket a boltokban, jó hogy két kötet nem foglal el egy egész polcot! Visszatérve a lényeghez, a sok eltérés miatt az olvasottabb rajongók sem tudhatták, mire számíthatunk. Nos, sajnos semmire.

Az új évadok első része legtöbb esetben az előző évad befejező részének folytatása, éppen ezért a nagy elvárások ellenére sem történt sok minden. A fontos szereplőknek maximum 5 perc jutott a vásznon és két-három mondat az éppen aktuális érzelmi problémájukról. A rész tökéletes felzárkózási szempontból, de lehetséges, hogy pár rajongó egy icipici csalódottságot is érez majd a szívében, mert konkrétan semmi érdekes vagy netán izgalmas nem történik. Éppen ezért nem kell tartani a spoilerektől, de ha rajongó vagy, mindenképp látnod kell.

Na, de ne zárjuk ilyen búsan a cikkünket, mert nagyon sok okunk van az örömre is! Még mindig nem tudjuk Havas Jon él-e vagy hal-e, de a karaktert alakító Kit Harrington neve a második helyen szerepel a bevezető dal alatt, rögtön Peter Dinklage (Tyrion) neve után, így jó esélye van a visszatérésre.  Még semmit ne vegyünk azért biztosra, de reménykedni csak szabad!