2018-ban a 90. alkalommal rendezték meg a filmes díjkiosztót. Az Oscar gála előtt az ú.n. „Vörösszőnyeg” esemény keretében ismét szebbnél szebb ruhakölteményekben jelentek meg a hírességek. Nicole Kidman és Jennifer Gartner királykék ruhája mindannyiunknak maradandó élményt okozott, de idén a színpad is kék színekben pompázott. A kék szín mellett idén feltűnően nagy hangsúlyt kapott a csillogó díszlet, sokan érkeztek hozzá illő, csillogó ruhákban.

90. oscar gála

Salma Hayek gyönyörű volt, mint mindig, talán az ő estélyi ruhája ragyogott a legjobban a színpadon, de Sandra Bullock is szolíd, ám de aranyló ruhában adta át az Oscar-díjat a legjobb  fényképezés felelősöknek, mégha vicces kérésének megfelelően félhomályban tette is ezt.

90. oscar gála

Talán épp a legtöbb jelölést kapott film tiszteletére dolgoztak ezekkel a színekkel? Esetleg ez a színválasztás hozta meg A víz érintése c. filmnek a szerencséjét? Hiszen a víz is kék színű és a benne ragyogó napfény is csillog….

Az örök fiatal Meryl Streep és az ő tekintélye a hollywoodi Dolby színház első sorából követte az eseményeket szemet gyönörködtető tűzpiros ruhájában. Talán az ő ruhája volt az egyetlen, amelynek színe nem hódolt be a víz árnyalatainak. Tűzpiros ruhájával ő egyenesen szembe ment a 90. Oscar gála ruhakölteményeinek tengerén ringatozó árral! Megtehette, hiszen idén a 21. jelölését kapta meg. Sajnos a tűz színei ezúttal nem hozták meg neki az aranyszobrocskát…

A 90. Oscar 2018 nyertesek, nyertes filmek teljes lista >>