A Budapest Rooftop Cinema és a Budapest Secret Cinema csapata újabb mozis vállalkozásba fog – a Budapest Boulevard Cinema az ART+ mozi falai között szuper minőségben vetített kultikus filmek egész sorával várja a mozgókép szerelmeseit.

Budapest Boulevard Cinema

2017-ben a Budapest Rooftop Cinema immáron ötödik alkalommal szervezte meg nyári vetítéssorozatát, melynek keretein belül rengeteg izgalmas filmet mutatott be a főváros lelkes közönségének. A hidegebb hónapok beköszöntével ugyan a Budapest Rooftop Cinema vetítéssorozata véget ért erre az idényre, ám a szervezők úgy döntöttek, az őszi-téli szezonban sem hagyják filmes csemegék nélkül a város filmrajongóit, ezért november elején útjára indul a Budapest Boulevard Cinema a belváros szívében, az Art+ Cinemában. A BBC stábja az eddigi tapasztalatok alapján őrzi meg a nyári koncepció legjavát, ugyanakkor újdonságokkal és különlegeségekkel is kiegészíti azt.

A Budapest Boulevard Cinema ART+ Underground sorozata minden héten újabb és újabb klasszikus vagy friss kultfilmmel várja hétfőnként a nézőket: elévülhetetlen remekművek, megunhatatlan vígjátékok, de akár kultikussá vált trash movie-k is terítéken lesznek – természetesen eredeti nyelven, magyar felirattal, hogy az itt élő vagy ide látogató külföldi közönség is találjon magának programot.

A nyári Magyarok a háztetőn egyfajta folytatásaként a Budapest Boulevard Cinema Magyarok a földszinten vetítéssorozata keddenként várja mindazokat, akik szeretnének megismerkedni a hazai filmtörténet ikonikus és kultikus remekművei mellett az elmúlt évek legnagyobb sikereivel is.

Az igazi kulturális ínyencségekre vágyó nézőknek külön izgalmat jelenthetnek a szerdánként jelentkező ART+ Cinemart sorozat műsorra kerülő képzőművészeti és koncertfilmjei, melyek segítségével a művészetpártoló közönség hol egy múzeum, hol egy festőművész, máskor pedig egy zenekar vagy zeneszerző munkásságába nyerhet betekintést a szélesvászon segítségével.

A magyar filmtermés mellett a Budapest Boulevard Cinema külön figyelmet fordít az ázsiai filmművészetre. Az Oriental Movie Club hétről hétre egy távoli, néhol egzotikusnak számító ország filmtermésébe nyerhetnek betekintést a kalandozni vágyók: Dél-Korea, Japán, Hong Kong, Tajvan és Bollywood egyaránt terítéken lesz a csütörtöki vetítéssorozat alkalmain.

Amíg a hétköznapok a klasszikusoké, a program szerkesztői a hétvégét a friss megjelenéseknek szentelik: a Premier Movie Day keretein belül nemcsak az elmúlt év sikereit nézheti újra a közönség, de a mozis bemutatókkal egyidőben premierfilmek is érkeznek az Art+-ba – méghozzá kifogástalan minőségben. A Budapest Rooftop Cinemán bemutatkozott Christie Digital DLP 2 K minőségű projektora a hideg hónapokra a mozi falai közé költözik.

A Budapest Boulevard Cinema 2017. november 3-án az Arany Pálmára is jelölt magyar sikerfilmmel nyitja meg kapuit: a Jupiter Holdjával kezdődik a BBC első szezonja.

Folyamatosan frissülő híreinkért kövessétek Facebook oldalunkat.

www.facebook.com/budapestboulevardcinema

http://www.artpluszcinema.hu