Új Oscar logót kapott az amerikai filmakadémia

OSCAR-logo-ujChristina Kounelias, az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia marketing vezetője az oscars.com oldalon osztotta meg néhány gondolatát az Akadémia új logójáról, mely szerint két éve tervezték már a szimbolisztikus megjelenést, amely tükrözi a szervezet kreativitását.

A 180LA ügynökség segítségével végül elkészült az új Oscar logo, egy felülről megvilágított Oscar-szobor, amely háromszög alakú, és egyesíti az Akadémia „A” betűjét az ikonokus szobrocskával. A saját logó kialakítása először biztosít jelenlétet az Akadémiának, emellett kiemeli a kreatív művészetekért és tudományokért tett egész évi erőfeszítéseiket, munkájukat.

Tükrözi továbbá a művészek közösségét, sokszínű tehetségüket, és a kreatív folyamatot, amely a sok különböző és különálló ötleteket egy látomásba sűríti.

Az Oscar logót az Akadémia öröksége ihlette, amely magába foglalja többek között a várva várt Oscar Múzeum 2017-es megnyitását is…

oscar-regi-uj-640

Régi (bal) ÚJ OSCAR logó (jobb)

Új-Oscar-logó

A 2013-as OSCAR-gála 2014. március 2-án lesz, a Hollywood & Highland Center® bevásárlóközpont épületében elhelyezkedő Dolby Theatre® színházban. 86. OSCAR 2014 jelöltek teljes listája.