ÚJ ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓK A BUDAPEST FILM KFT. & A COMPANY HUNGARY ÉLÉN Kereszty Gábor csatlakozott a Felügyelő Bizottsághoz

A Budapest Film Kft. élére új ügyvezető igazgatóként Nádor Claudiát és Szabó Attilát nevezték ki 2013. július 1-jei hatállyal.

A cég jelenlegi ügyvezetője, Jung Zsuzsanna személyes okok miatt távozik a Budapest Film Kft. és az A COMPANY HUNGARY éléről. „Zsuzsannának jelentős szerepe volt a Budapest Film stabilizálásában és megerősítésében az itt töltött közel két év során. Hálásak vagyunk az elkötelezett és lelkesedéssel teli munkájáért. Vezetése alatt olyan filmeket mutatott be a cég a hazai piacon, mint az Életrevalók és a Felhőatlasz”, nyilatkozta Alexander van Dülmen, a Budapest Film Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke és az A COMPANY FILMED ENTERTAINMENT AG. vezérigazgatója.

Az új vezetés komoly filmes tapasztalatot hoz magával. Nádor Claudia több mint nyolc éve tagja a német A COMPANY cégcsoportnak, ahol legutóbb az A COMPANY ON DEMAND digitális ágazat ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be. Szabó Attila két évvel ezelőtt csatlakozott a Budapest Film Kt. csapatához pénzügyi igazgatóként, és már több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a filmiparban.

Nádor Claudia és Szabó Attila folytatja Jung Zsuzsanna sikereit, és vezetésükkel a Budapest Film Kft. továbbra is Magyarország egyik vezető független filmforgalmazója kíván maradni a piacon. A cég a közeljövőben olyan független közönségfilmeket mutat be, mint a MACHETE GYILKOL; BEHIND THE CANDELABRA; SIN CITY 2; I FRANKENSTEINT és PELÉ. A nemzetközi produkciókon túl a Budapest Film Kft. továbbra is nagy hangsúlyt fektet a magyar produkciók bemutatására, októberben kerül a hazai mozikba a cég által forgalmazott ISTENI MŰSZAK című film.

„A filmiparban eltöltött számtalan évvel és tapasztalattal a hátam mögött nagy várakozással vágok neki ennek a kihívásnak. Megtisztelő a Budapest Film Kft. és az A COMPANY HUNGARY csapatához tartozni, és támogatni, előrevinni a cég forgalmazói tevékenységét. Hiszem, hogy nagyszerű projekteket fogunk együtt véghezvinni”, kommentálta kinevezését Nádor Claudia.

Szabó Attila szintén kihívásként tekint a kinevezésre. „Ez egy izgalmas és kihívásokkal teli utazás lesz, de mindenünk megvan, ami a sikerhez kell: erős nemzetközi és magyar filmeket hozunk a piacra, ugyanakkor magunknak tudhatunk egy tehetséges és lelkes csapatot, valamint egy stabil nemzetközi cégcsoportot.”

A cég vezetőségében történt változáson túl a Budapest Film Kft. Felügyelő Bizottságában is új kinevezés zajlott le. Kereszty Gábor június végétől csatlakozik a csapathoz, mint a Felügyelő Bizottság legújabb tagja. Kereszty korábban a TV2 vezérigazgatói posztját töltötte be, illetve a VIASAT tanácsadója volt.