Az UNICEF által évente megrendezésre kerülő Filmművészet a békéért idei jótékonysági estjén a zsűri a McCarthy-éra idejében játszódó filmdrámát találta 2005 legértékesebb filmalkotásának.

George Clooney filmje, a Good Night, And Good Luck. fontos elismerésben részesült. Az UNICEF által évente megrendezésre kerülő Filmművészet a békéért idei jótékonysági estjén a zsűri a McCarthy-éra idejében játszódó filmdrámát találta 2005 legértékesebb filmalkotásának.

Clooney második rendezése olyan filmeket hagyott maga mögött, mint a München (Steven Spielberg), a Mennyország most (Hany Abu-Assad), a Holy Lola (Bertrand Tavernier) és az Elveszett gyerekek (Ali Samadi és Olver Stoltz).

A Good Night, and Good Luck. a legendás CBS riporter, Edward R. Murrow személyére fókuszálva mutatja be a média politikaformáló erejét. A tekintélyes újságíró See It Now című televíziós műsorában szembeszállt a hírhedt Amerika-ellenes vizsgálóbizottságot felállító Joseph McCarthy szenátorral az ötvenes években.

A zsűri egyöntetű véleménye szerint „a rendező Clooney nem csak a felelősségről beszél filmjében; nem csak arról, hogy minden egyes döntést egyedül nekünk, magunknak kell meghoznunk a legjobb tudásunk szerint. Ez a film felhívás arra, hogy gondolkodjunk. Finomra hangolt példázat az erkölcsi tartásról, a bátorságról, és a vélemény szabadságáról, amely úgy tűnik, napjainkban nagyobb puskaporos hordónak számít, mint valaha.”

A Filmművészet a békéért (Cinema for Peace), amely idén az ötödik születésnapját ünnepelte, azzal a céllal jött létre, hogy a média fókuszában álló művészek, filmkészítők közösen hívják fel a figyelmet a tolerancia, az emberségesség és egy igazabb világ szükségességére.