Újabb két film gyártását támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap: Orosz Dénes Coming Out című játékfilmjéhez 280 millió forinttal, Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című alkotásához pedig 190 millió forinttal járulnak hozzá – tájékoztatta a szervezet az MTI-t kedden.

A több mint 130 ezer nézővel büszkélkedő Poligamyt jegyző Orosz Dénes új vígjátéka egy fordított coming out-helyzet, mely során egy boldog meleg kapcsolatban élő fiatalember, melegjogi aktivista rádöbben, hogy beleszeretett egy lányba. A Csányi Sándor főszereplésével készülő alkotás a hazai mozibemutatója jövő decemberre várható. A Coming Out a Megafilm gyártásában készül, producere Kálomista Gábor – olvasható a közleményben.

A számos külföldi fesztiváldíjjal kitüntetett Fekete Ibolya új filmje egy hetven évet felölelő családtörténet a történelem vonzásában, játékos és eklektikus stílusban. A Danuta Szaflarska és Básti Juli főszereplésével készülő filmben 1910-tól a ’80-as évekig négy generáció sorsa elevenedik meg majd a filmvásznon. Az Anyám és más futóbolondok a családból című alkotás német, bolgár és dán partnerekkel a Cinema-Film gyártásában készül, producere Garami Gábor. A négy évszakos forgatás jövő tavasszal kezdődik.

A Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága emellett három forgatókönyv fejlesztési támogatásáról is döntött: Pálfi György és Ruttkay Zsófia Szőke ciklon (producer: Hábermann Jenő) című alkotását 3 millió forinttal, Tóth Tamás A hamisító című munkáját 2 millió forinttal, Szeredás András Ha hadvezér című 1,5 millió forinttal.

A Magyar Nemzeti Filmalap eddig 11 magyar egész estés mozifilm gyártásának támogatásáról hozott döntést. MTI